Waarom zou je een motor kopen?

Waarom zou je een motor kopen? afbeelding

Als iemand mij de vraag stelt, waarom zou je een motor kopen, dan komt dat meestal uit de mond van een persoon die het plezier van het motorrijden nog nooit zelf aan den lijve heeft ondervonden. Want laten we eerlijk zijn, als je eenmaal de vrijheid en het plezier van motorrijden hebt ervaren wil je toch allen maar meer en meer? 

Nu lees ik die eerste alinea terug en denk ik bij mijzelf... Ok Harrold, dat is wel wat kort door de bocht (past mooi bij het onderwerp) en te gemakkelijk gedacht. Je leest dit artikel immers omdat je daadwerkelijk antwoord wilt op de vraag “Waarom zou je een motor kopen.

Voor mij persoonlijk betekent motorrijden vooral het gevoel van één zijn met mijn motor. Ik ben mijn hele leven al gek op snelheid (op mijn 5e reed ik voor het eerst en ben nooit meer gestopt) en geniet dan ook het meest als ik een uurtje volledig los kan gaan. Je kunt dus wel stellen dat ik niet het type ben voor een toertocht. Ik besef me dat ik wat dat betreft misschien geen goede graadmeter ben voor de gemiddelde motorrijder.

Wat zou voor jou, de lezer van dit artikel, dan een goede reden kunnen zijn om een motor te kopen?

Het ultieme gevoel van vrijheid

Wanneer je een motor koopt en hier voor het eerst mee aan de rit gaat dan zul je een enorm gevoel van vrijheid ervaren. Ok, de allereerste keer zul je zenuwachtig zijn omdat het allemaal zo nieuw is maar geloof me, na een tijdje zul je een enorm gevoel van vrijheid ervaren. Niet alleen omdat je de wind om je heen voelt en een heerlijk achtergrond geluid hebt wanneer je gas geeft bij het uitkomen van een bocht,  maar ook omdat je elke bocht ervaart op een manier die je nooit met een auto zult ervaren. En het leuke is, het maakt dan niet uit wat voor motor je koopt, dit gevoel van vrijheid ervaar je echt op elk type motor. 

Motorrijden is goed voor je mentale gezondheid

ik denk dat het niet uitmaakt welke motorrijder je zult vragen maar de meesten zullen, wanneer je hen vraagt “waarom zou je een motor kopen”, zeker beamen dat het goed is voor hun mentale gezondheid. Het maakt niet uit hoe hectisch je dag is geweest of hoeveel je aan je hoofd hebt, als je op je motor stapt voor een leuke rit dan ben je alles zo vergeten. Je komt even in je eigen wereldje terecht en kunt je hoofd leeg maken. Er is simpelweg geen ruimte voor, op dat moment, nevenzaken.

Tijdens het motorrijden ontdek je de wereld

Deze klinkt misschien wat gek maar het is toch echt zo. Wanneer je met de auto onderweg bent dan is dit toch meestal om simpelweg van A naar B te komen. Na het kopen van een motor, en de eerste ritten hierna, komen de meesten echter al snel tot de ontdekking dat bochtige wegen het leukst zijn met als gevolg dat je hier echt naar op zoek gaat. Je komt na een tijdje op plekken waar je nog nooit geweest bent en zult ontdekken dat de wereld zoveel mooier lijkt wanneer je deze vanachter je vizier bekijkt.

Waarom zou je een motor kopen?

Je maakt nieuwe vrienden

Wanneer je een motor wilt kopen dan maak je nieuwe vrienden. Dit begint eigenlijk al tijdens je zoektocht naar de voor jou geschikte motor want waar kun je beter informatie inwinnen dan bij andere motorrijders. En doordat motorrijden voor velen een hobby (passie) is begint dit al op de vele Facebook groepen of een motor forum. Wordt lid van zo'n groep, vraag hen waarom zou je een motor kopen en je zult versteld staan hoeveel oprechte antwoorden je zult krijgen.

Heb je eenmaal een motor gekocht en ben je begonnen met motorrijden dan begint het pas echt. Waar je ook parkeert met je motor er zullen altijd mede motorrijders zijn die je aanspreken en het onderwerp van gesprek laat zich gemakkelijk raden. Doe mee aan toertochten en je zult contacten te over hebben om een keer samen mee te gaan rijden.

Je ontwikkelt jezelf tot een betere verkeersdeelnemer

Verkijk je er niet op, alles gaat sneller wanneer je op een motor zit. Het maakt daarbij niet uit op welk type motor want eigenlijk elke motor heeft veel meer trekkracht dan de gemiddelde auto. Ook de remmen zijn veel beter dus voor je het door hebt maak je gebruik van deze mogelijkheden. En nee, hiervoor hoef je de maximum snelheden niet eens te overtreden. Juist door dit verschil met een auto wordt je haast gedwongen om veel alerter te zijn wanneer je op een motor rijdt. Je let veel beter op het overige verkeer en kijkt verder vooruit om goed in de gaten te houden wat er om je heen gebeurt.

Wel wil ik benadrukken, en niet iedereen zal mij deze opmerking in dank afnemen, dat wanneer je je motorrijbewijs hebt gehaald je naar mijn mening nog niet kunt motorrijden. Ik zou iedereen adviseren om zo snel mogelijk een extra rijvaardigheidstraining af te nemen. Geloof me, dit zal je plezier in het motorrijden alleen maar ten goede komen en je nog beter voorbereiden op de uitdagingen van het dagelijks verkeer. Mede weggebruikers zien jou snel over het hoofd dus zorg dat je hen vroegtijdig ziet.

Is jouw vraag “waarom zou je een motor kopen na het lezen van dit artikel beantwoord en ben je een beginnende motorrijder? Dan zou ik zeker adviseren om te kijken wat de beste motoren voor beginners zijn. Je kunt namelijk beter niet te enthousiast zijn en gelijk voor het zwaardere werk gaan. Geef jezelf de tijd om dit in de komende jaren op te bouwen en je eigen veiligheid als prioriteit nummer één te beschouwen.  

Rest mij niets dan je veel plezier te wensen bij het uitoefenen van jouw nieuwe hobby en welkom te heten als mede motorrijder.

Harrold Swalve

Recent nieuws

Je Motor Verko...

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om je motor te verkopen? Dan is Moto...
Lezen

Op zoek naar d...

Motorrijders die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke telefoonhouder...
Lezen

Hoe Kies je de...

Het is zover, het wordt tijd om ook op de motor meer gebruik te gaan maken van jouw telefo...
Lezen