Wat kost een goede tweedehands motor nu eigenlijk?

Wat kost een goede tweedehands motor nu eigenlijk? afbeelding

Zoals inmiddels duidelijk moge zijn, hier bij Motor2Go zijn wij volledig gericht op tweedehands motoren. Of het nu om tweedehands motoren van particulieren of bedrijven gaat, wij zouden jullie het liefst elke tweedehands motor op de markt willen tonen. Maar, wat kost een goede tweedehands motor nu eigenlijk?

Er zijn een aantal factoren die van grote invloed zijn op het antwoord op deze vraag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende;

  • Waar wil je de motor voor gaan gebruiken?
  • Wat voor smaak heb je qua motoren?
  • Hoe belangrijk is de leeftijd van de motorfiets voor jou?
  • Wordt het je eerste motor of ben je een ervaren motorrijd(st)er?

Waar wil je de motor voor gaan gebruiken?

Ben je van plan om de motor dagelijks te gaan gebruiken voor woon-/werk verkeer dan stel je waarschijnlijk andere eisen dan wanneer je er af en toe op een mooie zomerdag op uit wilt. Denk bijvoorbeeld alleen al aan bergruimte op je motorfiets. Alvorens je jouw tweedehands motor gaat kopen wil je op zijn minst het antwoord op deze vraag duidelijk hebben.

Wat voor smaak heb je qua motoren?

Ben jij diegene die het ultra sportieve weet te waarderen dan kom je logischer wijze weer in een heel andere prijsklasse dan wanneer je het naked segment prefereert. Vind je de tourbuffels het meest interessant dan weet je dat je gaat betalen voor alle extra's op dergelijke motoren.

Hoe belangrijk is de leeftijd van de motorfiets voor jou?

Wil je meedoen met de laatste trends en is het voor jou belangrijk om gezien te worden dan ga je uiteraard hele andere prijzen betalen dan wanneer de leeftijd van de motor van ondergeschikt belang is. Het mooie in de motorwereld is immers dat vele motorrijders in verhouding weinig kilometers met hun motor maken. 3500Km per jaar is niets om raar van te staan kijken, Zijn de laatste trends voor jou minder van belang dan zal de aanschaf van een tweedehands motor een stuk voordeliger uitvallen. 

Goedkope tweedehands motoroccasions

Wordt het je eerste motor of ben je een ervaren motorrijd(st)er?

Ben je een ervaren motorrijd(st)er dan weet je waarschijnlijk exact waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ook zul je, wanneer je jouw volgende motor aanschaft,er graag op vooruit willen gaan qua bouwjaar, kilometerstand en rijcapaciteiten. Begin je net met motorrijden dan is het op zijn minst raadzaam om met een relatief lichte motor (qua vermogen) te beginnen. Ook is de kans best groot dat je jouw motor een keer om laat vallen of bij het stapvoets rijden een keer een miskleun hebt. Dit wil je waarschijnlijk liever met een naked bike dan met een sportmotor waarbij alle kuipdelen kwetsbaar zijn.

Als we voor het gemak er even vanuit gaan dat je een beginnende motorrijder bent, en je je daadwerkelijk beseft dat vermogen en uitstraling van ondergeschikt belang zijn, dan vind je een goede tweedehands motor al vanaf een € 1500,-  Je zult even moeten zoeken en kilometerstand en onderhoudshistorie is hierbij van belang maar ze zijn echt te vinden. Wel is het aan te raden om een dergelijke motor goed te inspecteren. Heb je hier zelf geen ervaring mee laat je dan vergezellen door iemand die er meer verstand van heeft en maak gebruik van de uitleg in een eerder door ons geschreven artikel “22-punten checklist voor het kopen van een tweedehands motor”

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen