Wat is nu eigenlijk de beste A2 motor?

Wat is nu eigenlijk de beste A2 motor? afbeelding

De beste A2 motor bestaat helemaal niet!

Dus gelukkig hoef ik me geen zorgen te maken over een lijst met welke ik de beste A2 motor vind.

Ervaring opdoen 

Maar natuurlijk snappen we wat er wordt bedoeld. Een A2 motor verwijst naar het type motorrijbewijs dat je hebt. Zie onze blog met uitleg over de Nederlandse motorrijbewijzen. Het A2-rijbewijs is een tussenliggend niveau van het motorrijbewijs dat in veel landen wordt gebruikt. Met een A2-rijbewijs mag je een motor rijden met een maximaal vermogen van 35 kilowatt (kW) of 47,5 pk. Daarmee heeft het A2-rijbewijs een beperking ten opzichte van het volledige A-rijbewijs, maar het stelt motorrijders in staat om ervaring op te doen voordat ze een zwaardere motor gaan rijden.

Voorkeur en rijstijl

Het bepalen van de beste A2 motor hangt sterk af van je persoonlijke voorkeuren, je rijstijl en je individuele behoeften. Op zich er best een behoorlijke keuze aan motoren die geschikt zijn voor het A2-rijbewijs, elk van die motoren hebben hun eigen kenmerken en voordelen. De populairste in de categorie beste A2 motor zijn:

  • Honda CB500F: Een betrouwbare naked bike met een goede balans tussen prestaties en wendbaarheid met een vrij lage zadelhoogte.
  • Kawasaki Ninja 400: Een sportieve motor met een lichtgewicht chassis en krachtige motor voor enthousiaste rijders.
  • Yamaha MT-07: Een veelzijdige naked bike met een sterke motor, comfortabele zithouding en moderne styling.
  • KTM 390 Duke: Een wendbare en levendige motorfiets met hoogwaardige componenten en een sportieve uitstraling en een lage zithoogte.
  • Suzuki SV650: Een klassieke naked bike uitgerust met een soepele V-twin motor en een goede balans tussen vermogen en handelbaarheid met een voor iedereen toegankelijke zithoogte.

Suzuki SV 650 A2 motor

Comfort en vertrouwen

Welke motor het beste bij je past, kun je uitvogelen door ze stuk voor stuk te huren. Ook daar hebben we het al eens over gehad in deze blog. Denk er wel even aan dat je ook rekening moet houden met factoren zoals budget, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onderdelen en onderhoud.

Het kiezen van jouw beste A2 motor is een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeuren, waarbij comfort en vertrouwen tijdens het rijden belangrijke factoren zijn. Geef je eigen wensen flink de ruimte om te bepalen wat je wil.

Sommige rijders geven de voorkeur aan motorfietsen met een lagere zadelhoogte en een lichter gewicht, dit kan zeker bijdragen aan een gemakkelijkere handelbaarheid waardoor je sneller meer vertrouwen krijgt tijdens het rijden. In het lijstje hierboven hebben we aangegeven welke motoren een lagere zadelhoogte hebben. Die drie zijn supergeschikt voor rijders met een kleiner postuur of voor degenen die de voorkeur geven aan een easy-handling motor.

Het is dus altijd aan te raden om proefritten te maken en verschillende modellen uit te proberen om te bepalen welke voor jou de beste A2 motor is. alleen tijdens het rijden kun je uitvinden welke motor het beste bij jouw behoeften past qua comfort en rijgedrag, ongeacht je lichaamsbouw of geslacht.

WAT je rijdt is niet belangrijk, HOE je rijdt is wat telt!

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen