Het is misschien nog niet bij je opgekomen, maar een motor kun je ook huren.

Het is misschien nog niet bij je opgekomen, maar een motor kun je ook huren. afbeelding

Motorrijden is een van de meest opwindende manieren om Nederland en de omliggende landen te verkennen. Of je nu voor een dagtrip wilt opzadelen, een korte vakantie plant, of van plan bent om een lekkere lange trip door Europa te maken. Een motor huren is absoluut een optie om te overwegen. In deze blogpost belichten we de verschillende opties die je hebt voor het huren van een motor in Nederland, inclusief daghuur, weekhuur en huur voor langere periodes.

Daghuur:

Als je gewoon even wil genieten van een relaxed dagje toeren, of gewoon eens een ander model wil uitproberen, dan is daghuur een goede optie. Veel verhuurbedrijven bieden verschillende soorten motoren aan, van cruisers tot sportieve fietsen.  Er zijn voldoende opties om te zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van een dagje door Nederland toeren. Voor een dag een motor huren is ook een briljante manier om verschillende modellen te testen voordat je besluit om een motor te kopen. De prijs voor daghuur varieert van ongeveer €50 tot €150, afhankelijk van het type motor en de verhuur voorwaarden. 

Weekverhuur:

Als je wat meer tijd hebt om op verkenning te gaan, kan voor een week een motor huren, een uitstekende manier zijn om er voor een korte vakantie tussenuit te gaan. Met een gehuurde motor heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, je hebt volledig de vrijheid om verschillende steden en landschappen te verkennen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten motoren, van cruiser tot sportief en alles daar tussenin. De prijs voor een weekhuur ligt tussen de €300 en €600, afhankelijk van het type motorfiets en de extra’s.

 

Motor huren

 

Verhuur voor lange periodes:

Als je van plan bent om langer op vakantie te gaan, bijvoorbeeld voor een week of drie, of meer, dan is het huren van een motorfiets voor een langere periode zeker een optie. Een motor huren voor een langere periode is vaak goedkoper dan per dag- of week. Bovendien geeft het je de vrijheid om verschillende landen te verkennen terwijl je geniet van het rijden zonder zorgen over onderhoud, wegenbelasting en alle andere bijzaken die bij het hebben van een motor om de hoek komen kijken en je het hele jaar door geld kosten, ook wanneer je niet rijdt. De prijs voor het huren van een motorfiets voor een langere periode varieert van €900 tot €2000, afhankelijk van het type motorfiets, de huurperiode en de regio in Nederland waar je de motor huurt.

Conclusie:

Of je nu een dagtrip wilt maken, een korte vakantie wilt plannen of van plan bent om langere tijd door Europa te toeren, een motor huren is zeker een goede optie om te overwegen. Met verschillende soorten motoren en huurperiodes is er voor elk wat wils. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste motor kiezen, de huurperiode bepalen en genieten van de vrijheid die de motor je biedt.

Denk ook aan de extra’s! 

Als je bijvoorbeeld geen eigen motorkleding of helm hebt, kijk dan of je deze ook kunt huren bij het verhuurbedrijf van jouw keuze en wat de kosten daarvan zijn. Als je van plan bent om vaker een motor te huren, is het waarschijnlijk voordeliger om zelf kleding aan te schaffen of te lenen van iemand anders. Als je echter slechts eenmaal een motorfiets huurt of op een langere vakantie gaat en je liever geen motorkleding wilt aanschaffen, dan bieden sommige verhuurders de optie om deze extra's te huren. Ook is het belangrijk om te kijken of extra's zoals kaarten, navigatiesystemen en koffers beschikbaar zijn en of deze zijn inbegrepen in de prijs of dat er extra kosten bij komen kijken.

Veel plezier!

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen