Waarom motor verkopen aan een dealer?

Waarom motor verkopen aan een dealer? afbeelding

Er zijn wat voordelen als je je motor aan een dealer verkoopt. Waarom dit gunstig kan zijn leggen we graag even uit

Je maakt het jezelf gemakkelijk en dat kan een enorm voordeel zijn. De verkoopprocedure aan een dealer betekend een snelle en eenvoudige afhandeling. In plaats van zelf potentiële kopers te moeten vinden, advertenties te plaatsen en onderhandelingen te voeren, kun je simpelweg naar de dealer gaan en je motor aanbieden. De dealer zal de nodige documentatie regelen en je een aankoopvoorstel doen.

Dat is lekker makkelijk en bespaart je een hoop tijd en moeite. Door je motorfiets aan een dealer te verkopen, hoef je geen tijd te besteden aan het vinden van geïnteresseerde kopers, het beantwoorden van vragen of het organiseren van proefritten. De dealer handelt het hele proces voor je af, zo houd je tijd vrij voor andere zaken.

Wil je het jezelf echt makkelijk maken? Sla dan twee vliegen in één klap door jouw motor gratis via Motor2Go aan te bieden. Selecteer bij plaatsing dat je ook biedingen van motorzaken uit ons netwerk wilt ontvangen waarna jouw motor, direct na plaatsing, bij de motorzaken onder de aandacht wordt gebracht.

Nog een voordeel is dat dealers vaak een goede reputatie hebben op het gebied van motorfietsverkoop en -service. Ze hebben ervaring met het kopen en verkopen van motoren, dus ze zijn goed op de hoogte van de marktwaarde en kunnen je een eerlijke prijs bieden. Bovendien hebben ze kennis van de technische aspecten van de verschillende modellen, wat zal leiden tot een soepelere verkooptransactie.

De verkoop aan een dealer geeft je uiteraard ook de mogelijkheid tot inruilen. Als je van plan bent een nieuwe motorfiets te kopen, kan het verkopen aan een dealer je de mogelijkheid bieden om je huidige motorfiets in te ruilen voor een nieuwe. Hierdoor kun je de waarde van je huidige motorfiets gebruiken als korting op de aanschafprijs van je nieuwe motor. In de meeste gevallen zal de dealer een betere inruilprijs bieden wanneer je een nieuwe motor bij hen koopt. Dit biedt jou een financieel voordeel en je kunt het proces op één locatie afhandelen.

Het verkopen aan een dealer betekent ook dat je direct je geld ontvangt. Hetzij cash of in de vorm van een korting op je nieuwe motor. Verkoop je je motor omdat je direct geld nodig hebt dan is dit de snelste en meest effectieve methode. Ook als je niet wilt wachten op betalingen van particuliere kopers, of daar minder vertrouwen in hebt, is verkopen aan een dealer de uitgelezen methode.

Het zou natuurlijk wel verstandig zijn om met je motor bij meerdere dealers langs te gaan en hun prijzen te vergelijken, zodat je zeker bent van de beste deal. Laten we dat hier bij Motor2Go nou net voor je hebben opgelost!! Je motor verkopen via Motor2Go betekent namelijk dat jouw motor, wanneer je de veiling optie activeert, ook automatisch bij ons dealer netwerk aanbiedt.

Dealers moeten natuurlijk winst maken. Hierdoor zal de prijs die ze aanbieden normalerwijze lager zijn dan wanneer je je motor aan een particulier zou verkopen. Dealers houden nou eenmaal altijd rekening met de kosten van inspectie, reparaties en niet op de laatste plaats, hun winstmarges. Hierdoor zullen ze minder bieden dan de straatmarktwaarde, tenzij je een nieuwe of andere motor bij hen koopt.

Wanneer je je motorfiets aan een dealer verkoopt, heb je ook minder onderhandelingsmogelijkheden. Dealers hanteren meestal vaste prijzen die door hun dealernetwerk worden bepaald. Dat biedt minder ruimte om te onderhandelen.

Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en neem je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden in overweging bij het beslissen of je je motor aan een dealer wilt verkopen.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen