Spannend, je eerste motor kopen!

Spannend, je eerste motor kopen! afbeelding

Ben jij zo iemand die precies weet wat je wil? 

Dan is je eerste motor kopen een vrij eenvoudig traject. Motor2Go maakt je zoektocht super eenvoudig, tik je favoriete merk en model in en vergelijk het aanbod! 

Voor veel van ons zijn de stappen naar een eerste motor kopen toch ietsje ingewikkelder, en dat is heel goed te begrijpen als we naar het overweldigende aanbod aan motoren kijken. Voor het kopen van je eerste motor zijn er talloze afwegingen die je bewust en onbewust maakt. Wanneer je echt geen idee hebt is het een prima uitgangspunt om eerst vast te stellen hoeveel budget je ervoor vrij wilt maken. 

Houd er voor dat budget ook rekening mee dat je ook motorkleding, een helm, handschoenen, laarzen en waarschijnlijk nog wel een paar andere dingen op je verlanglijstje hebt staan. Behalve je verlanglijstje krijg je ook nog onvermijdelijk de kosten van onderhoud, verzekering en belasting gepresenteerd. Voor je eerste motor kun je er rustig op rekenen dat je in 2023 zo’n € 2000,= extra hiervoor neer moet tellen. Een realiteit waar je niet omheen kunt, maar waar je ook niet van hoeft te schrikken. Ik beloof je dat je ook met een klein budget binnen de kortste keren op een leuke motor rond kunt rijden. Het zal je verrassen om te zien dat er altijd wel een paar motoren binnen je budget zijn die je direct zullen aanspreken. Ook hier is Motor2Go helemaal op ingericht. Kijk hier maar eens.

Binnen je budget zoeken naar modellen, merken en types
Bepaal welk type motor het beste bij jouw behoeften en ervaringsniveau past, en maak een lijst van de favorieten die je op je zoektocht voorbij ziet komen. Op die manier maak je het jezelf makkelijker en zul je binnen het aanbod je vereisten en voorkeuren kunnen vaststellen. Het internet is een geweldige plek om ideeën op te doen, vergelijkingen te maken, voor- en nadelen af te wegen en een goede prijsindicatie te krijgen. Maar om nu online een motor te kopen die je niet eerst in het echt hebt gezien is niet echt snugger. Bezoek dus zeker ook een paar lokale motorfietsdealers, en ga op advertenties af die aan jouw criteria voldoen om een gevoel te krijgen bij de machine waar je waarschijnlijk het komende jaar op gaat rijden. Neem van mij aan dat je nooit je eerste motor zult vergeten, maar dat je die niet heel lang zult rijden. Neem de tijd om verschillende motoren te bekijken, te testen en te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Je eerste motor kopen vergt een stevige beheersing van je emoties.

 

Je eerste motor kopen - een droom wordt werkelijkheid

 

Onderhandelen 
Het is niet iedereen gegeven om stevig in de schoenen te staan voor prijsonderhandelingen. Bedenk altijd dat je je geld maar één keer uit kunt geven en je er moeite en tijd in moet steken om dat geld te verdienen. Onderhandelen met de verkoper is dus zeker de moeite waard. Je hebt al je prijsonderzoek gedaan en weet dus ongeveer de marktwaarde van de motor die te koop staat. Kijk even goed naar die motor om te zien of je binnenkort aan de beurt bent voor reparaties of andere uitgaven. Het is helemaal niet gek om bij de verkoper de onderhoudsgeschiedenis op te vragen. Kijk ook even op onze site naar de checklist die Motor2Go voor je heeft opgesteld om je te helpen bij je eerste motor kopen.

Inspectie en proefrit
Zorg dat je de motor grondig inspecteert voordat je tot aankoop overgaat. Controleer de algehele staat, banden, remmen, verlichting, motorprestaties en andere essentiële onderdelen. Vraag ook om een proefrit om zo vast te stellen hoe de motor aanvoelt en presteert op de weg.

Papierwerk en verzekering
Overtuig jezelf dat je alle benodigde documenten ontvangt, zoals de verkoopovereenkomst, eigendomsbewijs, garantie (indien van toepassing) en historie van onderhoud en reparaties. Regel ook altijd de juiste verzekering voordat je de weg op gaat.

Registratie en nummerplaat
Heb je de motor eenmaal gekocht, ga dan naar het dichtstbijzijnde kantoor voor voertuigregistratie en laat de motor op je naam zetten.

Je eerste motor kopen is een van die speciale ervaringen die je nooit meer zult vergeten, zorg dat het een positieve herinnering wordt!

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen