Ook voor goedkope motoren zit je goed bij Motor2Go

Ook voor goedkope motoren zit je goed bij Motor2Go afbeelding

Je wilt graag motorrijden en bent op zoek naar een low budget motor? Bij Motor2Go helpen we je graag verder. Niet alleen door daadwerkelijk goedkope motoren (occasions) via ons platform aan te bieden maar ook met handige tips om de juiste motor voor jou te vinden.

Geen zin in tips maar direct op zoek naar een low budget motor tot 1500 euro? Klik dan op de banner hieronder.

Budget motoren tot 1500 euro

Ok, verder met de tips. Er zijn feitelijk 2 verschillende momenten waarop je het over een low budget motor kunt hebben. Het moment dat je een motor occasion koopt, maar tevens het moment waarop je motor onderhoud nodig heeft.

Laten we het eerst hebben over de aanschaf. Denk alstublieft niet dat het onmogelijk is om een goede low budget motor te vinden. Deze zijn er meer dan genoeg maar er zijn wel een aantal zaken die van invloed zijn.

Tips bij aanschaf van low budget motoren

Kilometerstand 

Circa 1,4 miljoen Nederlanders heeft een motorrijbewijs (2016; bron: RDW), maar minder dan de helft daarvan bezit een motor: er zijn 656.000 geregistreerde motoren. Deze motorbezitters rijden gemiddeld 1.200 tot 3.400 km per jaar (Bron: https://swov.nl/nl)

Gemiddeld wordt er dus zeg maar een 3.500 km per jaar door een motorrijder gereden. Feitelijk zou een benzinemotor probleemloos een 250.000 km mee moeten kunnen maar dit is wel volledig afhankelijk van het onderhoud. Het motorblok zou, bij hoge kilometerstand dus in de basis niet het probleem mogen zijn.

Het motorblok is echter niet het enige onderdeel wat aan slijtage onderhevig is. Denk bijvoorbeeld eens aan ketting en tandwielen, balhoofd- en achterbruglagers, keerringen en ga zo maar door. Deze zijn allen onderhevig aan slijtage en des te hoger de kilometerstand, des te meer kans dat hier wat mee kan zijn. 

Wanneer je op zoek bent naar goedkope motoren occasions is het dan ook zeker aan te raden onze “22 punten checklist voor het kopen van een tweedehands motor” door te nemen.  

low budget motor tot 1500 euro

Uitlaat waarbij de binnenschotten naar buiten komen. Bij een visuele inspectie valtr iets dergelijks gelijk op.

Onderhoudshistorie

Wanneer een motor nieuw is aangeschaft dan zal de eigenaar hiermee naar de dealer gaan voor het onderhoud. Al was het maar om de garantie te behouden. Is een motor occasion echter al ouder dan beslist een eigenaar regelmatig om naar een niet dealer te gaan. 

Dit is op zich geen probleem, dit zijn meestal ook vakmensen, maar er is wel een probleem wanneer men de onderhoudshistorie niet up to date houdt. Nu is het voor jou immers niet meer inzichtelijk. Ons advies zou zijn, zoek eventueel wat langer naar jouw budget motor maar zoek één met de onderhoudshistorie.

Tips voor onderhoud van low budget motoren

Wil je na aanschaf goedkoop motorrijden en geen vermogen kwijt zijn aan onderhoud? Houdt je dan aan onderstaande voorwaarden bij aanschaf van jouw low budget motor.

  • Geen extra accessoires (zijn kwetsbaar naarmate ze ouder worden)
  • Geen motorfiets met kuipdelen ( moet allemaal gedemonteerd worden bij onderhoud)
  • Lees je in op welke motor occasions zo goed als onverwoestbaar zijn. Lange duur testen etc. (alhoewel het niet zo erg is als bij auto's zit er toch ook wel degelijk verschil in de kwaliteit bij motoren)
  • Laat je niet teveel beïnvloeden door anderen. Het probleem is daar namelijk toch dat een ieder zijn voorkeur heeft.
  • Maak gebruik van onze checklist. Die gaat je zeker helpen eventuele problemen al op voorhand te zien.

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld van wat er bij komt kijken om ook bij budget motoren tot 1500 euro de juiste motor occasion voor jou te vinden. 

Meer tips en tricks lees je in ons motor blog

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen