De mooiste motorroutes van Nederland.

De mooiste motorroutes van Nederland. afbeelding

De mooiste motorroutes van Nederland

Wanneer we als motorrijders naar onze buurlanden kijken, bekruipt ons soms het gevoel van verlangen. Hoe prachtig zou het zijn als wij ook de Ardennen, de Eifel of de Alpen als achtertuin zouden hebben?

Onze Europese buren worden verwend met prachtige wegen vol bochten, heuvels en bergen. Niet gek dus dat elk motorseizoen weer hordes Hollandse rijders naar deze gebieden trekken om het motorrijden in al haar schoonheid en sensatie te beleven.Want helaas bestaat de illusie dat Nederland alleen maar bestaat uit vlakke wegen die alsmaar rechtdoor gaan met af en toe een flauw bochtje.

Toch heeft ons kleine kikkerlandje ook genoeg te bieden als het aankomt op routes waarvan ons motorhart sneller gaat kloppen. En het mooiste is dat je er niet eens een vakantie voor hoeft te boeken. Een vrije zaterdag is al genoeg om één van deze routes te ontdekken.We hebben 3 routes voor je samengesteld, waarbij we rekening hebben gehouden met de bereikbaarheid voor zoveel mogelijk mensen.

Wind en water in West-Friesland

Wind en water in West-Friesland

Noord Holland is één van onze mooiste provincies. Haar prachtige natuurgebieden variëren tussen zanderige duinen met brede stranden en uitgestrekte akkers verdeeld door brede wateren. Onderweg kom je veel stadjes tegen, elk met een eigen karakter en oude gewoontes. Zo zul je bijvoorbeeld de traditionele kaasmarkt vinden in Alkmaar. 

Deze route laat je zoveel mogelijk van Holland zien in slechts één dag. Je zult kleurrijke tulpenvelden vinden, pittoreske stadjes, stranden aan het ijsselmeer en aan de Noordzee, evenals veel historische hoogtepunten uit deze provincie.

Deze route is gemakkelijk te bereiken vanuit de noordelijke provincies via de afsluitdijk. Ook vanuit het midden en westen van het land ben je binnen no time bij het Heilooërbos en kun je een dag voor rijplezier beginnen.

 

Bocht na bocht in het Biesbosch

Bocht na bocht in het Biesbosch

Wat doe je als je in het zuiden van het land woont en geen tijd hebt om op en neer richting het noorden te rijden? Geen zorgen. Ook voor jullie hebben we een mooie rondje. Nouja, rondje… Deze route is ongeveer 100 kilometer en laat je de mooiste plekjes zien rond De Biesbosch, het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Weinig gebieden in ons land bieden zoveel diversiteit en rijplezier.

Deze route neemt je mee langs de maas en de waal. Van oude kastelen en schitterende steden, tot prachtige natuurgebieden en de gigantische moerdijkbruggen. Natuurlijk raden we je aan om verstandig te rijden, maar deze route biedt genoeg mogelijkheden om de hendel eens flink open te trekken. Al met al, genoeg om je op een zaterdagmiddag flink te vermaken.

 

Vol vermogen door de Veluwe

Vol vermogen door de Veluwe

Er zijn weinig natuurgebieden in Nederland die motorrijders zoveel te bieden hebben als de Veluwe. Het grootste, actief beheerde natuurgebied van Nederland met uitgestrekte duingebieden en dichte bebossing waar veel wilde dieren zich thuis voelen.

Het gebied wordt gekenmerkt door kleine dorpjes die komen en gaan, alleen verbonden met rustige, bochtige wegen. Omringt door de hoge bomen en de vele heuvels, zul je al snel van de route af willen wijken omdat je een mooie weg hebt gezien die je verder wilt verkennen.Aan het einde van de dag bekruipt je het gevoel dat je nog lang niet alles gezien hebt. Dus, heb je morgen niks te doen? Boek dan een leuke Airbnb in de buurt, of zoek een leuk hotel waar ze ‘s ochtends heerlijk ontbijt serveren. Zo kun je de volgende dag gewoon nog een keer de Veluwe rond.

 

Is het al zaterdag?

Zo zie je maar dat er ook in Nederland genoeg te doen is voor motorrijders. Lekker op een vrije dag toeren en genieten van jouw motor. En als je de perfecte motor voor deze routes nog niet gevonden hebt, dan zul je die zeker weten vinden op Motor2Go. Hier vind je duizenden motoroccasions en kun je geheid jouw droom motor kopen.

Dus, zet je motor klaar, vergeet je helm niet, en ga zaterdag lekker op pad. Misschien zien we je wel op de weg!

 

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen