De beste tweedehands tour motoren voor comfortabele lange afstandsritten

De beste tweedehands tour motoren voor comfortabele lange afstandsritten afbeelding

Touren op een motor is één van de gaafste dingen die je kunt doen. Iedere dag honderden kilometers afleggen om op een specifieke bestemming te komen. Of gewoon helemaal zonder plan je hoofd leeg rijden. Een lange afstandsrit is hoe dan ook een prachtige ervaring.

Vandaag de dag kun je als liefhebber van de tourmotor je hart ophalen. Er zijn meer tour motoren dan ooit op de markt, gericht op verschillende motorrijders die allemaal maar 1 ding willen doen: kilometers vreten.

Tour motoren zijn een bijzonder motortype, bijna een vreemde eend in de bijt. Ze moeten niet alleen betrouwbaar en krachtig zijn, maar ook staat zijn om hoge snelheden kunnen bereiken. En dat terwijl ze vaak zijn volgeladen met zware bagage. Daarnaast moeten ze ook nog eens comfortabel zijn. En als het even kan, ook uitgerust zijn met een breed scala aan accessoires. Zodat je als rijder kilometer na kilometer ontspannen door kunt rijden.

Motor kopen

Hoewel je in essentie op iedere motor lange afstandsritten kunt maken, zul je er veel meer van genieten wanneer je dit op de juiste machine doet. Je wilt comfortabel kunnen rijden en dat betekent dat je een motor nodig hebt die erop gebouwd is om de kilometers vol zelfvertrouwen op te vreten. Je hoeft daarom niet op je hardcore sportmotor te springen en te verwachten dat je honderden kilometers comfortabel aflegt. Je hebt een tour machine nodig. In deze lijst zetten we daarom de beste (tweedehands) tour motoren voor je op een rij.

BMW K 1600 GT

Met de BMW K1600 GT krijg je heel veel motor. Op deze machine is het verdomd lastig om niet als een gek het gas los te trekken en de bochten aan te vallen. De zescilinder van de  K1600 is echt waanzinnig om mee te rijden, daardoor heeft de motor een overschot aan kracht. Maar dat merk je bijna niet doordat hij echt boterzacht rijdt. Dankzij het windscherm wordt de wind in je gezicht beperkt en de geweldige vering zorgt ervoor dat iedere hobbel op de weg wordt omgezet in een lichte deining. Op deze motor ervaar je bijna het gevoel van ronddobberen op een opblaasbootje in het zwembad. Lekker en relaxed ronddobberen terwijl je geniet van de rust om je heen. 

Bekijk ons aanbod BMW K 1600 GT motoren.

bmw tourmotor

 

Harley Davidson Electra Glide

Amerikaans touren op z’n best. Er zijn maar weinig dingen die je meer Amerikaans laten voelen dan het rijden over een eenzame snelweg met een Harley-Davidson V-Twin die onder je ronkt. Zoals het bedrijf uit Milwaukee zelf al zegt: op een Harley vind je vrijheid in stijl. De Electra Glide is een uitdaging om te gaan rijden, want het is een zeer krachtige machine. Het frame en de vering voelen super stabiel aan, wat je van Harley gewend bent. Het motorblok verrast in positieve zin. Op deze Electra Glide ervaar je veel koppel, misschien zelfs wel meer dan verwacht. En er zit bovendien veel vermogen in het middengebied. Tot slot beperkt de balansas in het midden de trillingen, wat het rijden op deze motor flink ten goede komt. In bochten rijdt de motor erg fijn en zal het koppel je af en toe zelfs verrassen. De Electra Glide bulkt van het plezier en karakter en daagt je daarom flink uit om lekker stevig door te rijden.

 

harley tourmotor

 

Yamaha Tracer 900 GT

De Tracer 900 ziet er door het kuipwerk misschien wat slank en lichtgewicht uit, toch is het een volwaardige tourmotor. De GT erachter zegt het al: het is een grand tour. Dit maakt van de Tracer 900 een ideale partner voor een flinke tour of een fijne motorvakantie. Niet alleen lekker lichtvoetig, hij stuurt ook nog eens behoorlijk scherp. Dankzij het 8900 cc sterke 3- cilinder motorblok is de Tracer bovendien razendsnel. Het blok heeft daarnaast een heerlijk geluid waar menig motorrijder jaloers van op zal kijken. Bovendien is de Tracer behoorlijk zuinig, mooi meegenomen! Hiermee haal je een sportieve, en zeer comfortabele motor in huis. En geen zorgen, er is ook voldoende ruimte voor bagage!

 

Bekijk ons aanbod Yamaha Tracer 900 GT motoren.

 

yamaha tourmotor

 

KTM 1290 Super Duke GT

Even je wilde haren laten uitwapperen, dat doe je met veel plezier op de 1290 Super Duke. Bij KTM denk je vaak al snel aan een brute, krachtige naked bike waarmee je met de krachtige V-Twin over het asfalt raast. Met de 1290 Super Duke GT verbreedt KTM z’n mogelijkheden richting het (sportieve) tour segment. En geloof ons, je wilde haren even laten uitwapperen doe je met erg veel plezier op de 1290 Super Duke. Met deze complete en sportieve tourmotor kun je zowel ongegeneerd het gas lostrekken als lekker ontspannend touren om je hoofd leeg te maken. Met het heerlijke gegeven dat er maar liefst 173 pk vermogen op zit, krijg je ongetwijfeld nu al slappe knieën. 

Het enige nadeel is het gemis van een set koffers. Die zul je er helaas nog zelf nog bij moeten aanschaffen…

ktm tourmotor

 

Kawasaki Versys 1000

De Kawasaki Versys 1000 is een prima tourmotor. Met een uitgebreide uitrusting, goede rijeigenschappen en een wat eigenzinnig uiterlijk. Je kunt deze motor gerust gekscherend een grote, vriendelijke reus noemen. Want het is een stoere, grote motor met een vriendelijk karakter. Een motor die jou als rijder vooral laat genieten. En laat dat nou net zijn waar het bij motorrijden om draait. De Versys 1000 waarop je altijd de controle houdt en die je nooit aangenaam zal verrassen. Verwacht geen verbluffende prestaties. Maar met de Versys 1000  haal je gewoon een no-nonsense motor in huis die de vele kilometers met plezier zal buffelen. En toch heeft de motor een klein, avontuurlijk randje. 

 

 

Honda Goldwing GL 1800

Zonder blikken of blozen kun je de Honda GL 1800 Goldwing gerust een legende onder de tour motoren noemen. Het is een echte tour gigant. De Goldwing is namelijk al meer dan 30 jaar één van de bekendste tour motoren ter wereld. Dat is natuurlijk niet geheel zonder reden. Want met een motorinhoud van maar liefst 1833 cc heeft de Goldwing GL 1800 één van de grootste motorblokken die je op een motor zult vinden.  

 

Het is dan ook een flinke motor die 365 kg weegt en een joekel van een achterband heeft. Gelukkig heeft ie een elektrische achteruitversnelling, pfoe. Door zijn gewicht ligt de Goldwing dan ook als een blok op de weg. Van wat oneffenheden in de weg is deze krachtpatser niet snel onder de indruk.

Verder is deze motor voorzien van alle gemakken die je bij een tourmotor verwacht: een mooi TFT scherm, fijn audiosysteem en natuurlijk cruise control. De Goldwing is erg comfortabel. Het is dan ook genieten om lange afstanden te rijden over mooie, glooiende wegen. Het grote en ontzettend comfortabele zadel in combinatie met het brede stuur zorgen ervoor dat je urenlang door kunt rijden. En hoe fijn is het dat je het windscherm elektrisch in hoogte kunt verstellen? 

honda goldwing tourmotor

 

Ducati Multistrada 1260

Passie, emotie en dynamiek. Termen die nauw verwant zijn met een Ducati. Tel daarbovenop de rauwe prestaties van de Italiaanse motoren en je zult wat raar opkijken dat Ducati zich ook in het tour segment bevindt. De Multistrada is het antwoord van Ducati voor alle liefhebbers van het merk die comfortabel willen reizen. Met dit model weet Ducati het gat tussen een tourmotor en adrenaline perfect te dichten. Geloof ons. Dit is echt een dijk van een motor. Zodra je voor het eerst met de Multistrada 1260 door een bocht vliegt, zul je versteld staan dat een motorfiets van zo’n formaat zó dichtbij z’n sportieve tegenhangers komt. Deze allroad met een focus op toeristisch gebruik weet dankzij de hoogwaardige techniek die we van Ducati gewend zijn, topprestaties op een tourmotor toegankelijk te maken.

 

ducati tourmotor

 

Triumph Tiger 1200

Het Britse Triumph heeft met de Tiger 1200 een heuse allroader in het assortiment. De Tiger heeft een zeer comfortabel zadel met een fijne zithouding. Het grote arsenaal aan moderne elektronische systemen maken het rijden nóg prettiger. Ondanks z’n indrukwekkende uiterlijk, is de Tiger super eigenlijk wendbaar. Als je de machine alleen al uit de garage duwt, groeien je spierballen. Maar eenmaal rijdend, merk je niks meer van dat gewicht. Je gooit deze Triumph namelijk zonder problemen een bocht in en weer uit. Dankzij de brede powerband, een fantastische vering, fantastisch comfort en echte offroad-competenties, is dit een geweldige tourmotor. 

 

triumph tourmotor

 

Suzuki V-Strom 1000

Dit is de lichtste tourmotor uit dit lijstje en bovendien heeft ‘ie het laagste prijskaartje. Gelukkig zijn dit niet de enige twee redenen om een V-Strom 1000 te overwegen. Met dit model lijkt Suzuki het onmogelijke waar te maken. Want de V-Strom 1000 is niet alleen een wendbare motor voor speelse, avontuurlijke rijders. Want tegelijkertijd is het een stabiele motor voor lange afstanden of woon- werkverkeer. Het motorblok zal beide doelgroepen aanspreken. Het is een krachtpatser, maar hij levert meer dan genoeg bruikbaar vermogen. En dankzij z’n relatief lage gewicht ten opzichte van andere tourmotoren (228kg), komt de motor niet bedreigend over voor forenzen. 

suzuki tourmotor

 

Dit waren onze favoriete tour motoren. Alle smaken verschillen, kijk neem daarom gerust een kijkje tussen ons aanbod aan tweedehands tourmotoren. Wie weet vind je de motor van jouw dromen!

 

 

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen