De beste, tweedehands naked bikes

De beste, tweedehands naked bikes afbeelding

Dat de naked bike misschien wel het populairste motortype is op het moment blijkt niet alleen uit de verkoopcijfers. Nee, het blijkt vooral uit het feit dat er steeds vaker een naked op de poster van je zoon of dochter prijkt. De volgende generatie droomt nu al van een Ducati Streetfighter V4 of een Kawasaki Z750

Natuurlijk zijn niet alle naked bikes gelijk geschapen. Sommigen steken gewoon met kop en schouders boven de rest uit. Daarom hebben we de beste tweedehands naked bikes voor je op een rijtje gezet.

 

9. Ducati monster

Ducati monster

Een lichtgewicht kampioen. Krachtig. Snel. Wendbaar in de bochten. En gemakkelijk in gebruik. De Ducati Monster is de essentie van een naked. Een sportieve motor, getuned voor gebruik op de weg en een frame afkomstig van superbikes. Dit apparaat heeft alles wat je nodig hebt om op een zaterdagmiddag kilometers te vreten op je favoriete route.

 

8. Aprilia Shiver 900

Aprilia Shiver

Goed, de Shiver staat in de schaduw van zijn uiteindelijke vervanger de Tuono, maar dit model is nu prima betaalbaar. En dat is waarom ie een plekje op deze lijst verdient. Je krijgt, voor de prijs die je betaalt, heel veel motor. Een mooi model uit 2011 vind je al voor een kleine €4.000. Ze zijn zelfs goedkoper te vinden, maar dan heb je soms wel te maken met kleine mankementen.

 

7. Triumph Speed Triple RS

Triumph Speed Triple

Deze lijst van Naked bikes zou niet compleet zijn zonder de Triumph Speed Triple. Deze motoren zijn al op de markt sinds de jaren 90 en hebben dit segment zelfs helpen definiëren. Deze Triumph is een stukje geschiedenis die ook vandaag de dag nog voelt als een flinke machine. Veel smiles per mile gegarandeerd.

 

6. Kawasaki Z750

Kawasaki Z750

Niet zo overdreven krachtig dat ie alleen op de Oberhausen straight of het circuit te gebruiken is, maar ook niet zo langzaam dat je de snelweg liever vermijdt. De Kawasaki Z750 is perfect in balans, heeft performance wanneer je het nodig hebt, zonder dat je op performance inlevert. Voldoende PK’s, een fijn gewicht een lekker wendbaar.

 

5. Suzuki SV650

Suzuki SV650

Niet al te veel poespas, maar gewoon een heerlijke motor. De SV650 is een van Suzuki’s succesvolste modellen. En niet zonder reden. Deze motorfiets is goed gebalanceerd in iedere situatie. Dat houdt in dat ie woon-werk verkeer net zo graag doet als lekker touren. De populariteit heeft als bijkomend voordeel dat onderdelen in overvloed beschikbaar zijn en veel SV650 rijders elkaar op forums weten te vinden.

 

4. Honda CB1000R

Honda CB1000R

Deze Honda maakt vermogen toegankelijk. Met ruim 100 paardjes beschikbaar onder je rechterhand, zit je met de CB1000R om performance nooit verlegen. Honda maakt al jaren motoren die zich aan de top van het naked segment bevinden en de CB1000R is daar geen uitzondering op.

 

3. KTM Duke

KTM Duke

You either love ‘em or hate ‘em. De meningen zijn erg verdeeld over KTM. Het feit blijft dat de Duke een prachtige motor is voor beginners. Natuurlijk kun je met de top-of-the-range modellen gaan voor waanzinnige performance, maar KTM blinkt pas echt uit in het beginners segment. Modellen zoals de Duke 390 zijn geschikt voor mensen die 18 zijn en pas net hun rijbewijs hebben gehaald. Dankzij de toegankelijkheid van de Duke leren beginners de kneepjes van deze prachtige hobby kennen en worden ze voorbereid op het serieuzere werk.

 

2. BMW S1000R

BMW S1000R

Saai is ie in ieder geval niet… Deze BMW is meer gericht op performance (met het M-pakket, alstublieft). Maar liefst 165 pk en slechts 193 kg. Geen perfecte balans tussen weekend rijden en woon-werk verkeer. Nee, dit is een serieuze motor voor mensen die weten wat ze doen. Als je ooit de kans krijgt om eentje te proberen, grijp hem dan met beide handen aan.

1. Yamaha MT-07

Yamaha MT-07

Een heerlijke all-rounder in het naked segment. Deze populaire Yamaha heeft de looks én de performance. Toegankelijk voor beginners en uitdagend genoeg voor ervaren rijders. De MT-07 komt vooral tot zijn recht in bochtige, bosachtige omgevingen. Zoals bijvoorbeeld de Veluwe of het Biesbosch. Ondanks zijn veelzijdigheid, is het zonde om geen gebruik te maken van zijn wendbaarheid. Dit is nou eenmaal een motor die graag sportief gereden wordt.

Naked bike kopen? Vind deze hier

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen