De Beste Toer Motor

De Beste Toer Motor afbeelding

Om zomaar de beste tour motor op te noemen is een onmogelijke opgaaf. Er is veel, heel veel keuze in dit segment.

Persoonlijk houd ik er niet zo van om ‘genummerde’ of ‘de beste van’ lijsten samen te stellen, ik hou er graag rekening mee dat mijn favoriet mogelijk niet jouw favoriet is. Maar nu ik vast heb moeten stellen dat er te veel keuze is om één fiets als de beste tour motor aan te wijzen laat ik me vandaag maar verleiden om er een internationaal lijstje van te maken, van lichte verrassingen naar de zware waarheid.

Denk aan motorrijden en we kunnen allemaal schilderachtige momenten oproepen van zwoele, met zonsondergang doordrenkte boulevard ritten, waarbij je het toerental laag houdt en geniet van het uitzicht en het moment.

Dat dit niet alleen is weggelegd voor Harley-Davidson rijders weten we ondertussen wel. Wat voor mij in ieder geval wel nieuw en verrassend is, is dat er tegenwoordig een opmerkelijke nieuwe bries waait vanuit het verre oosten. Jaren geleden zou ik er echt niet over hebben nagedacht om een Chinese motorfiets te kopen, maar nu … 

is zijn er de cruisers van Keeway, een Chinese fiets met beter dan verwachtte prestaties en een zeer vriendelijk prijskaartje. 

Nu ik aan Chinese productie denk, schiet ook vanzelf Benelli in gedachten. Als een van de weinige Italiaanse merken die de 21e eeuw heeft overleefd, floreert Benelli mede dankzij de investering van Qianjiang Motors, en hebben ze een mooie niche ingevuld met de Benelli 502C. Wellicht meer een naked bike maar toch.

Altijd leuk om ook even bij de buren te gluren. In het Verenigd Koninkrijk is de in India geproduceerde Royal Enfield Meteor 350, de bestverkochte motorfiets tussen 126 cc en 1000 cc!

Denk toermotor, denk Harley-Davidson... het lijkt een beetje de wet

Ja, de koning der toerbuffels heeft een groot aantal opties in het programma voor wie van laag, loom en luid houdt, maar nadat de Euro-5 voorschriften de meeste van zijn minder verfijnde instapmodellen uit de weg hebben geruimd, is Harley-Davidson nu bezig de modellenlijn opnieuw op te bouwen met modernere keuzes. De nieuwe Harley-Davidson Nightster bergt onder het nieuwe uiterlijk ook een scala aan nieuwe en verbeterde technieken.

 

Beste toer motor

 

Natuurlijk kunnen we niet om de allergrootste toerfiets van de laatste 50 jaar heen

De Honda Gold Wing rijdt al bijna vijftig jaar lang vooraan in de categorie beste toer motor en na al die productie jaren kunnen we maar een ding vaststellen, de Gold Wing wordt steeds beter! De 2022 Wings zijn beter in elk denkbaar opzicht: comfort, prestaties, rijgedrag, remmen, brandstofefficiëntie, uiterlijk en bagagecapaciteit. Zonder meer moeten we toegeven dat deze fiets zwaarder en ingewikkelder is dan de eerste vier generaties, maar de motor der motoren is ook in alle opzichten meetbaar beter.

Kijk rustig even rond naar het aanbod van onze beste toer motoren. Je komt er vast een tegen die jou aanspreekt.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen