De beste motor accessoires

De beste motor accessoires afbeelding

Telefoonhouders, een GoPro of misschien een motorhoes? Niet allemaal per sé onmisbaar, maar sommige motoraccessoires kunnen het motorrijden wel makkelijker, veiliger en simpelweg leuker maken. Daarom is het wel handig om te weten wat de markt te bieden heeft. We zetten alle gadgets en accessoires voor je motor op een rij.

Het is ook leuk om motor accessoires cadeau te geven wanneer je nog op zoek bent naar een cadeautje. Voor meer motor cadeau ideeën lees onze blog over 9 cadeau ideeën voor een motorrijder

1. Telefoonhouders

 

telefoonhouder

 

Een motor telefoonhouder is vooral handig als je je telefoon als navigatie wilt gebruiken. Je smartphone is altijd binnen handbereik en de meeste telefoonhouders zijn ook vrij universeel. Ze passen namelijk bij (bijna) elke telefoonmodel. Het aanbod is best wel groot. Je kunt kiezen voor een hoes die waterdicht is of een telefoonhouder met een lader. Soms is het installeren van een telefoonhouder niet zo makkelijk als het lijkt maar je kunt het ook in een garage laten doen.

2. Schijfremslot met alarm

Een schijfremslot met alarm is niet iets waar je meteen aan denkt wanneer je de term motor accessoires hoort. Maar het is wel een geweldige probaat middel om je motor te beveiligen. De diefstal is niet onmogelijk maar de kans neemt aanzienlijk af als je een schijfremslot met alarm gebruikt. Dat is het teken voor een dief dat je goed van je motor oppast en het alarm maakt de diefstal gewoon minder aantrekkelijk.

3. Een Action camera

 

action camera

 

Een motor camera, ook wel een action cam genoemd, geeft wat extra plezier aan je motortochten. De actiecamera legt unieke momenten vast zodat je alle bijzondere ervaringen nog een keer kunt beleven. Misschien lijkt het je leuk om je off-road excursies of Alpen-kilometers op YouTube te zetten. Je kunt je action cam op allerlei manieren gebruiken: op je helm, aan de zijkant van je motor, naar voren gericht op het stuur of achterop de motor. Ze zijn super licht waardoor je bijna niet merkt dat ze er zijn, maar ze nemen nog steeds in HD kwaliteit op. En dat terwijl ze waterdicht en goed tegen een stootje kunnen.

4. Motorhoes 

Als je motor veel buitenstaat, is een motorhoes onmisbaar. Zo’n hoes beschermt je motor tegen de elementen die bijvoorbeeld roest veroorzaken, waardoor je jaren toevoegt aan z’n levensduur. Er zijn ook motorhoezen die speciaal voor de winter geschikt zijn. Deze geven extra bescherming tegen vorst en sneeuw. Een andere niet voor de hand liggende voordeel van een motorhoes is dat het je motor afdekt waardoor mensen niet kunnen zien wat voor motor eronder staat. Dat inspireert een stuk minder snel gekke gedachten.

5. Helmmuts

Een helmmuts, ook wel balaclava, is een speciale muts die de neus, de oren de mond bedekt en beschermt tegen stof, insecten en kleine voorwerpen tijdens het motorrijden. Helmmutsen worden van verschillende materialen gemaakt. Balaclavas geschikt voor de winter beschermen je tegen de kou en de wind. Zomers helmmutsen beschermen je tegen de zon en drogen snel.

6. Motorbagage

We klagen allemaal wel eens over dingen meenemen op de motor. Een kofferbak zou wel handig zijn. Maar goed, we moeten het doen met beperkte ruimte voor motorbagage. Als je op vakantie wilt gaan met de motor, is dat wel een probleem. Daarom is het aanbod van de motormarkt creatief en staat vol allerlei praktische opties voor motor bagages. Er zijn bijvoorbeeld topkoffers, zadeltassen, buddyseat tassen en tanktassen.

 

7. Motornavigatie

 

motornavigatie

 

Met Google Maps kom je meestal zonder problemen op je bestemming aan. Maar goed, kom je er dan met de mooiste route? Nee. Er staan je vooral veel grijze snelweg kilometers te wachten. Een motornavigatie systeem daarentegen staat vol met prachtige motorroutes. En omdat ze speciaal voor motoren gemaakt zijn, wordt er ook rekening gehouden met de reflectie van de zon, weerbestendigheid en zijn ze waterdicht. Allemaal wel zo prettig wanneer je lekker aan het rijden bent.

8. Communicatieset

Een Motor Communicatieset is een heel handige motogadget, vooral tijdens de lange motorritten. Met de communicatieset is het motorrijden met navigatie nog makkelijker, je hoeft namelijk niet naar het scherm te kijken. Ben je grote muziekfan? Met je favoriete playlist in je oor wordt jouw motorrit een puur plezier. En iets wat misschien het beste voordeel van een communicatieset is - de mogelijkheid om met één of meerdere bijrijders te communiceren. Zo hoef je niet meer moeite in te steken om de gebarentaal van je vrienden te ontcijferen. Houd je ogen veilig op de weg. 

Conclusie

Nu weet je welke motor gadgets jouw motorritten handiger, veiliger en plezieriger gaan maken. Sommige zijn de echte must-have’s en sommige zou je wel zonder kunnen. Denk aan hoe je je motor gebruikt en welke gadget zou het motorrijden voor jou beter maken. Welke motoraccessoires ga je kiezen?

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen