9 cadeau ideeën voor een motorrijder

9 cadeau ideeën voor een motorrijder afbeelding

Nederlanders zijn bijna geboren op twee wielen. Van jongs af aan leren we al te fietsen waardoor we veel tijd doorbrengen op twee wielen. Niet gek dus dat Nederland zo’n 1,5 miljoen motorrijders kent. We zijn een motorgek land en daarom kent bijna iedereen wel een motorrijder. Wanneer je een cadeau moet bedenken voor een motorfanaat, staat één ding vast: hij of zij is gek op hun motor. Maar als niet motorrijder kan het best lastig zijn om een geschikt cadeau te vinden.

 

Gelukkig zijn wij ook motor fanaten. We reiken daarom ook graag de helpende hand om je advies te geven over de beste cadeaus voor een motorrijder. Speciaal daarvoor hebben we 9 ideeën samengesteld.

 

Motorrijders houden van hun motor

We zeiden het al, motorliefhebbers houden van hun motor. Hoe overduidelijk dat ook is, houd hier wel rekening mee! Behalve motorrijden lezen ze ook graag over motorfietsen in magazines en weten ze vaak alles over de nieuwste accessoires. Van motorkleding krijgt een motorrijder nooit genoeg. Let er wel op dat je niet alleen op de hoogte moet zijn van hun smaak, je moet ook wat kennis hebben over de veiligheid van de kleding.

 

De meeste motorrijders hebben een favoriet merk waarvan ze het logo graag terugzien. Denk aan een mok, t-shirt of sleutelhanger. En wat dacht je van een motor schoonmaakset? Motorrijders testen graag poetsmiddelen om hun motor zo mooi mogelijk te laten glimmen. Je kunt dus echt alle kanten op. Maar goed, we zijn hier om inspiratie te geven. Laten we van start gaan!

 

1. Cadeaubon van zijn/haar favoriete motorzaak

Oké, we geven het toe. Misschien is dit niet het meest originele idee, maar wel een veilige keuze. Met een cadeaubon kan de ontvanger zelf kiezen waarvoor ze de bon gebruikt. Er is ongetwijfeld al een wensenlijstje. En met een cadeaubon komt iets van dat wensenlijstje weer een stuk dichterbij!

 

2. Motormagazine

motormagazine

 

De meeste motorrijders maak je wel blij met een magazine. Want de echte liefhebber leest over niets liever dan motoren. Bovendien bestaat er voor ieder type motorrijder wel een magazine. Denk bijvoorbeeld aan Motoplus, Moto73 of Big Twin. Wil je iemand die leest écht verrassen? Dan kun je hem of haar zelfs een abonnement cadeau geven.

 

3. Een motor schoonmaak-kit

Misschien niet het meest voor de hand liggende of feestelijke cadeau. Maar geloof ons, je maakt een motorliefhebber die z’n motor regelmatig onderhoudt hier écht wel blij mee.

 

4. Een sjaal of bandana

Of het nou winter of zomer is, de meeste motorrijders maak je wel blij met een sjaal of bandana. De eerste plek waar een motorrijder het koud krijgt, is de nek. Want 5 graden voelt op hoge snelheid al snel als -5.

 

5. Verwarmde motorkleding of thermische onderkleding

 

verwarmde motorkleding

 

Het motor seizoen loopt ruim genomen tussen maart en eind september. De andere maanden wordt het al snel te koud om echt te genieten van een motorrit. Je kunt een motorliefhebber echt blij maken met verwarmde kleding. Denk bijvoorbeeld aan verwarmde handschoenen, een verwarmde broek of verwarmde sokken. Je kunt ook altijd kijken naar thermische onderkleding. Hiermee blijf je buiten de zomermaanden toch een stuk warmer.

 

6. Sleutelhanger of stickers

Met een mooie sleutelhanger van het motormerk of het type motor maak je je motorrijdende vriend(in) heel blij. Grote kans dat ze er al 1 hebben, maar hè, wat kan het kwaad dat ze die voor een andere sleutelbos kunnen gebruiken?

Voor de avontuurlijke motorrijders die op een touring motor of enduro rijden is het leuk om stickers te krijgen. Vooral als dat van een motormerk, magazine of iets anders motor-gerelateerd is. Leuk voor op de reiskoffers. 

 

7. Accessoires

Een motorrijder vindt het altijd leuk om handige accessoires te krijgen voor z’n geliefde tweewieler. En ja, er zijn heel veel mogelijkheden op het gebied van accessoires, ongeacht je budget. Je hoeft alleen maar een motorzaak binnen te lopen en aan te geven dat je op zoek bent naar accessoires. Laat je verrassen door alle mogelijkheden.

 

8. Een multi-tool kit

 

een multi-tool kit

 

Motorrijden is inherent aan onderhoud en/of klussen. Een compacte multi tool-kit is daarom een erg geschikt cadeau. Zo’n kit is eenvoudig mee te nemen en kan je uit de brand helpen wanneer je onderweg last van pech hebt.

 

9. Een helm camera of GoPro

Ondanks dat dit cadeau wat prijziger is, willen we ‘m toch graag met je delen. Een motorrijder maakt graag mooie tripjes en gaat misschien zelfs wel eens op vakantie met de tweewieler. Dan komen ze langs de meest iconische routes en de meest prachtige plekken van Europa. Maar na thuiskomst is het vaak lastig de ervaringen te delen met vrienden en familie. Met een helm camera of GoPro los je dat in één keer op. Zo’n camera is vaak erg compact en kan vaak gemonteerd worden op je helm. Zo kan er op een veilige manier de meest gave shots worden gemaakt tijdens motortrips.

 

Conclusie

Dat waren onze 9 tips. Hopelijk wordt je zoektocht naar een cadeau voor die ene motorfanaat nu een stuk makkelijker. Wij hebben er alle vertrouwen in!

 

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen