Welkom op ons motoroccasion platform en app

Welkom op ons motoroccasion platform en app afbeelding
Toen ik besloot mijn geliefde Aprilia RSV Mille te verkopen had ik nooit verwacht dat we twee jaar later een nieuwe website en app voor de motorbranche zouden lanceren. Hoe gek kan het leven soms lopen!! Inmiddels zijn we twee jaar verder en is het dan toch werkelijkheid geworden. Je bent op dit moment eigenlijk door het resultaat van mijn verkoop ervaring van toen aan het browsen.

Nu zal je je misschien afvragen, hoe kan het verkopen van een motor nou tot een dergelijk resultaat leiden?

Eerlijk antwoord.... Laten we het frustratie noemen. Er bleken maar heel weinig plekken te zijn waar ik mijn motor kon verkopen. Natuurlijk was daar Marktplaats en ja die kennen we allemaal, maar de kosten voor het plaatsen van die ene advertentie daar schrok ik toch wel van. En toen ik mijn advertentie had geplaatst zag ik hem met een noodgang verdwijnen tussen allemaal advertenties die niet eens relevant waren. Verder bleven eigenlijk alleen Autoscout24 en Bikenet over waar ik als particulier mijn motor te koop kon aanbieden.

Maar Harrold, je kunt je motor toch ook laten opkopen door één van die opkoopsites? Geen kosten, geen gezeur van onbekende mensen aan de deur en alle andere pluspunten die je maar kunt bedenken.

Dat klopt helemaal en heb ik ook geprobeerd. Maar de prijzen die daar geboden werden die waren mijns inziens niet echt realistisch te noemen. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat een motorzaak, wanneer die een bod uitbrengt, met veel zaken rekening moet houden. Denk alleen maar aan de te hanteren winstmarge, het rekening moeten houden met onvoorziene kosten en alle andere aanverwante zaken. Maar ook bleek dat een motorzaak best een fikse commissie aan de "tussenpersoon" mag betalen. En als je dat allemaal optelt dan is het heel goed te begrijpen waarom dergelijke biedingen zo laag uitvallen.

En ja, toen begon mijn brein dus te malen...

  • Waarom niet een mogelijkheid creëren waar je de particuliere en zakelijke markt dichter bij elkaar brengt?
  • Waarom niet een particulier de mogelijkheid bieden zijn motor tegelijk bij beide markten onder de aandacht te brengen?  En dit voor een vast tarief of je nu wel of niet een bod van een motorzaak wilt ontvangen.
  • Waarom niet een motorzaak de mogelijkheid bieden om zijn bedrijfsvoorraad aan te vullen zonder die hoge commissies?
  • Waarom niet een plek online bieden waar de aandacht echt alleen maar ligt bij het kopen en verkopen van een tweedehands motor? Geen vervelende reclame banners, geen andere er niet toe doende advertenties op het platform. Nee.... uitsluitend motoren, motoren en nog eens motoren.
  • Waarom er niet voor zorgen dat kopers en verkopers, of het nu zakelijk of particulier is, eenvoudig, snel en veilig met elkaar kunnen communiceren?

En geloof me, ik had nog veel meer vragen maar daar zal ik je niet mee vermoeien.

Inmiddels zijn de meeste vragen beantwoord, hebben we een geweldig team samengesteld om het huidige platform en de app te bouwen en promoten, en mag ik vol trots zeggen dat we twee jaar na de verkoop van die prachtige Aprilia tot het huidige resultaat zijn gekomen. Ons platform en de motoroccasion app zijn op 15 Maart 2022 gelanceerd. Vanaf nu bepaal jij dus zelf hoe je je motor verkoopt en aan wie je hem aanbiedt. Onze slogan is niet voor niets.... Jouw Motor, Jouw Deal!!

Natuurlijk loopt nog niet alles perfect. Als je een dergelijk groot project lanceert dan heb je nu eenmaal te maken met kinderziektes waar je niet op rekent maar dit hoort bij het proces. Dat het door mij bedachte proces werkt, en voor iedereen die een motor wil kopen of verkopen kosten besparend en nuttig zal blijken, daar ben ik reeds van overtuigd.

Ik heet jou en alle andere enthousiaste motorfanaten dan ook van harte welkom en hoop dat je tijdens jouw bezoek aan Motor2Go net zoveel plezier zult hebben aan het gebruiken van ons platform als wat wij hebben gehad tijdens het bedenken, bouwen en lanceren.

Harrold Swalve
Directeur Motor2Go

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen