Rodeo de film, Een "realistische" film met en over motoren ??

Rodeo de film, Een "realistische" film met en over motoren ?? afbeelding

Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar over het algemeen kan ik niet echt warmlopen voor films waarbij een "hoofdrol" voor motorfietsen is weg gelegd. Meestal staan de actie shots bij dergelijke films zover van de werkelijkheid af dat het ondraaglijk wordt om te kijken.

Uiteraard zijn op elke regel uitzonderingen en dat is ook in dit geval natuurlijk niet anders. Denk bijvoorbeeld aan films als The world’s fastest Indian, Easy Rider of The motorcycle diaries. Maar hoe zal het deze nieuwste motorfilm vergaan?

De film Rodeo gaat op 12 januari in Nederland in premiere en zou zomaar eens in het korte rijtje van goede motorfilms terecht kunnen komen. De dames van Motormeiden gaan het in ieder geval gelijk beoordelen. Ik ben zeker benieuwd naar hun bevindingen. 

Hoe dan ook, zie hieronder de trailer en intro. Wie weet, zien we elkaar bij de film!

Julia zoekt aansluiting bij de ondergrondse dirtbike-community waar alles draait om haar grote passie: motoren. Ze wil meedoen aan illegale ‘rodeo’s’, waar geracet wordt en spectaculaire stunts worden uitgehaald. Julia is eigenzinnig, bijdehand en handig. Ze groeit op in een arme buurt en leert al vroeg om voor zichzelf te zorgen.

Met een gestolen motor racet ze mee met een groep jongens die ze op straat tegenkomt. Zij zitten niet op haar te wachten, maar de leider van de groep blijkt vanuit zijn gevangeniscel goed gebruik te kunnen maken van haar kwaliteiten. In deze mannenwereld gaat Julia op zoek naar een manier om haar passie te kunnen volgen.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen