Road Racing Grunn - Powered by Motor2go actief op IDC Assen 21-23 Juli

Road Racing Grunn - Powered by Motor2go actief op IDC Assen 21-23 Juli afbeelding

Afgelopen zondag 23 Juli waren we tijdens de IDC races op Assen op bezoek bij het Road Racing Grunn team.

De stemming zat er, ondanks een valpartij van Robin op de zaterdag, prima in. Zelfs het mindere weer mocht de pret niet drukken. Het blijft leuk om de passie en het enthousiasme van het team van dichtbij mee te mogen maken. Er werd onder zeer wisselende omstandigheden door twee van de coureurs mee gereden.

Jordy reed zaterdag en zondag in de PROCLASS 1000 en wist stevige vooruitgang te boeken. Op de zaterdag, tijdens zeer natte omstandigheden, wist hij zijn weg naar voren te vinden wat resulteerde in een schitterende 13e plek.

Op zondag werd vlak voor de race besloten om toch te wisselen naar de droog weer banden. Dat in de pitbox de druk en spanning dan oploopt was duidelijk. Het moet toch allemaal goed gemonteerd zijn en op tijd klaar staan voor de race. Uiteindelijk behaalde Jordy in deze race de 17e plek.

Voor Robin begon het weekend erg sterk met een ijzersterke kwalificatie in de Superbikes klasse en ook tijdens de race zat hij er prima bij al strijdend om de 9e plek. In ronde 6 ging het helaas mis met een stevige crash. Rijden in race 2 op zondag was door de materiële schade aan de Kawasaki dan ook niet meer haalbaar. Geluk bij een ongeluk, de lichamelijke gevolgen bleven beperkt tot een pijnlijke enkel.

 

Derde prijs Robin - Road racing Grunn powered by Motor2Go

Op zondag besloot Robin toch te proberen om met de Aprilia van start te gaan in de SUPERCLX klasse. De wiselende weersomstandigheden gecombineerd met het lichamelijk ongemak van de enkel zorgden er voor dat Robin stevig moest afzien om de race uit te rijden. Ook de gekozen regenbanden bleken op de opdrogende baan verre van de juiste keuze. 

Ondanks deze ongemakken heeft Robin de race weten uit te rijden en dit bleek uiteindelijk toch nog goed genoeg voor de derde plek. Chapeau!!

Wij hebben ons weer prima vermaakt en genoten van het enthousiasme van het team. Op naar de volgende wedstrijd.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen