Ride To Work Day

Ride To Work Day afbeelding

De "Ride to Work Day" is een internationaal evenement dat jaarlijks, op de derde maandag in juni, wordt gehouden om het gebruik van de motor of scooter voor woon-werkverkeer te promoten. 

In Nederland heeft het nog niet de bekendheid die het verdiend, kunnen we er samen voor zorgen dat we daar verandering in brengen? 

Wereldwijd kunnen rijders individueel deelnemen aan dit initiatief, er zijn geen landen waar de Ride to Work Day officieel wordt georganiseerd of erkend. Het idee achter de Ride to work day is om duidelijk te maken dat motorrijden een manier is om verkeersopstoppingen te verminderen, brandstof te besparen en de efficiëntie van het woon-werkverkeer te verbeteren. Dit idee wordt wereldwijd gesteund door motorrijders en motorrijdersgemeenschappen. In verschillende landen zijn er lokale groepen, motorclubs of andere organisaties zijn die evenementen of bijeenkomsten organiseren op deze dag om nog eens extra de voordelen van motorrijden voor woon-werkverkeer te benadrukken.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen aan de Ride to Work Day, kun je informatie zoeken over lokale evenementen of initiatieven die in jouw regio worden georganiseerd. Het is ook mogelijk om individueel deel te nemen door simpelweg op die dag met je motorfiets naar het werk te rijden en anderen te stimuleren om ook mee te doen.

Maandag 19 juni 2023
Dit jaar valt de Ride to Work Day op maandag 19 juni, en of je nu af en toe op twee wielen naar je werk rijdt of dat je er een vaste gewoonte van hebt gemaakt, zorg ervoor dat je in ieder geval maandag 19 juni je motor of scooter start om ermee naar je werk te rijden voor de 32ste jaarlijkse International Motorcycle and Scooter Ride to Work Day.

Volgens de Amerikaanse Ride to Work Day website werd het idee voor het evenement geïnspireerd door het marketingthema "Work to Ride - Ride to Work" deze slogan werd tussen 1989 en 1991 gebruikt door de Aero Design and Manufacturing Company, de in Minnesota gevestigde fabrikant van kleding voor motorrijders die we nu kennen als Aerostich

Rijden Naar Je Werk Dag, of naar je werk rijden dag, in het Nederlands kunnen we nog wel een pakkende slogan gebruiken. Wie komt er met ideeën

De eerste Ride to Work Day was op 22 juli 1992 en gedurende een aantal jaren werd de derde donderdag in juli informeel erkend en gepromoot door verschillende Amerikaanse bedrijven als de dag voor woon-werkverkeer op twee wielen. In 2000 werd in Amerika de non-profit organisatie Ride to Work opgericht om het evenement officieel te organiseren en promoten.

In 2008 werd de dag veranderd naar de derde maandag in juni, zodat het buiten het vakantie hoogseizoen valt en er daardoor wereldwijd meer motorrijders deel kunnen nemen. Vanaf volgend jaar wordt Ride to Work Day opnieuw verschoven en op de tweede dinsdag in juni gehouden, dit om conflicten met de Juneteenth federale feestdag in de Verenigde Staten te voorkomen.

 

Ride to Work Day 2023

Juneteenth is wat bij ons als Keti Koti, de dag van de bevrijding van de slaven, op 1 juli wordt gevierd. De organisatoren van het evenement hebben bewust voor een dinsdag gekozen omdat het de werkweek beter onderbreekt dan een maandagsevenement en vanwege het karakter van het evenement, denken de organisatoren dat een midweekse dag meer media-aandacht gaat krijgen dan een maandag of vrijdag.

Het doel van de Ride to Work Day is om aan het grote publiek en zeker ook de politiek eens duidelijk aan te geven hoe groot het aantal motorrijders eigenlijk is. Ook wordt ermee benadrukt dat motorrijders in alle beroepsgroepen en alle lagen van de bevolking voorkomen.

Ook de voordelen van woon-werkverkeer met de motor wordt op deze dag nog eens extra belicht, met name de vermindering van verkeersopstoppingen in de grote steden wordt onder de aandacht gebracht, maar ook de mindere belasting op het milieu en het oplossen van de parkeerproblematiek zijn sterke positieve punten waar wij motorrijders aan bijdragen.

Motoren zijn zowel voor transport als voor recreatie perfect geschikt
Motor2Go staat volledig achter de missie van Ride to Work om zodoende meer mensen op de motor te krijgen, onze wegen veiliger te maken en aan eenieder duidelijk te maken dat motorrijders niet alleen onderling sociaal verbonden zijn, maar ook sociaal in het leven staan.

Ga voor meer informatie naar de Ride to Work Day website, Facebookpagina of Instagram account.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen