Retro Motor

Retro Motor afbeelding

Retro motorfietsen zijn hedendaagse productiemodellen die zijn vormgegeven als vintage machines, ze verbergen hun moderne motoren, frames en onderdelen onder een sierlijk ouderwets uiterlijk.

Als je dat warme nostalgische gevoel krijgt wanneer er zo’n fraaie en stoere motor van weleer voorbij dendert, maar je kijkt er echt niet naar uit om te worstelen met carburateurs en kickstarters, dan staan er nu een vloot motoren op je te wachten. Je hoeft alleen maar het tijdperk van je beste herinneringen te kiezen, of waarom niet het tijdperk waar je je beste herinneringen in wil creëren, en hoppa! Er is een motorfiets voor je.

Waarom heeft nostalgie, voor veel mensen, zo'n enorme aantrekkingskracht? Joost mag het weten. Het lijkt er soms een beetje op dat we heel graag terugkijken naar onze tijd op de middelbare school en we onze jongere zelf zien als een uitblinkertje in lol trappen. Een levensfase die niet bleek terug te komen in de daaropvolgende saaie en verantwoordelijke fase van ons leven. En in die goeie ouwe tijd werden we rondgereden met vervoermiddelen die we ons hele leven niet meer vergeten.

Goede tijden!

Zeker, we hadden allemaal meer puistjes dan geld, maar de drang naar die fantastische tijd wordt groter naarmate we succesvoller in de maatschappij worden. We willen graag de jeugd die ons ontglipt is weer terugpakken. De commercie heeft daar feilloos op ingespeeld, we kunnen tegenwoordig een motor kopen die grotendeels lijkt op wat we toen hadden of wilden. Met het grote voordeel dat onze retro motor wél elke keer start, veilig stuurt en nooit zomaar spontaan in de fik vliegt.

 

Retro motoroccasions

 

Old-School Cool

Retro motoren bieden wat veel rijders beschouwen als het beste van twee werelden: een nostalgisch uiterlijk, gecombineerd met moderne prestaties en voorzieningen, inclusief moderne elektronica en hulpmiddelen. Je kunt in vintage stijl de straat op, zonder je zorgen te hoeven maken over de tekortkomingen van trommelremmen, proestende carburateurs en roestige spaakwielen. Het overgrote deel van de moderne retromotoren is qua uiterlijk geïnspireerd op modellen uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Ja ja, ik herken ze stuk voor stuk.

De samensmelting van ouderwetse esthetiek en moderne motoren en technologie zijn de kenmerken van een moderne retro motor. Het gaat dus niet om bijvoorbeeld de Royal Enfield Bullet of de Yamaha SR400, dat zijn machines die gewoon al vele jaren, grotendeels ongewijzigd, in productie zijn.

Een Retro Motor; vang de vergane glorie van je meest onbezorgde jaren.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen