Productie van de Ducati MotoE motoren loopt volgens planning

Productie van de Ducati MotoE motoren loopt volgens planning afbeelding

Iets meer dan een jaar na de eerste test met Michele Pirro op het Misano World Circuit Marco Simoncelli is Ducati begonnen aan de "V21L" prototypes wat de motoren zullen zijn voor het seizoen 2023 van het FIM Enel MotoE Wereld Kampioenschap. De productie van de motoren begon in december en de 23 exemplaren zullen half februari klaar zijn.

Ducati's elektrische hoofdstuk gaat van start: de productie van MotoE motoren voor het kampioenschap van 2023 begint. Naast de 18 motoren waarmee geracet zal worden, zullen er vijf reserve-motoren beschikbaar worden gesteld.

Elk prototype wordt geassembleerd door deskundige technici in de Ducati MotoE Racing afdeling met hetzelfde proces, dezelfde precisie en aandacht voor detail die kenmerkend zijn voor het hoge vakmanschap waarmee een MotoGP-motor wordt gebouwd.

 

Ducati MotoE

 

De start van de productie van de "V21L" prototypes betekent het begin van een nieuw en belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Ducati. Voor het bedrijf uit Bologna is dit project geboren met het doel om vaardigheden te ontwikkelen voor de toekomst, waarbij de aanpak die het DNA van Ducati altijd heeft gevoed, wordt gehandhaafd: experimenteren met technologische oplossingen in de racewereld en ervoor zorgen dat alles wat op dit gebied is ontwikkeld, vervolgens kan worden gebruikt op motoren die bestemd zijn voor liefhebbers over de hele wereld.

Hiervoor heeft Ducati 's werelds meest technologische, verfijnde en geavanceerde elektrische motorfiets gecreëerd, het resultaat van het gezamenlijke werk van Ducati R&D ingenieurs en het Ducati Corse team. De "V21L" is de MotoGP uitvoering van de elektrische motorfietsen en combineert de door Ducati Corse ontwikkelde elektronische technologieën en chassisafmetingen met het typische ontwerpproces en projectmanagement van een wegmotor zoals de Panigale V4. Het is de combinatie van de beste vaardigheden van de twee werelden, racen en productie, een prototype waarmee Ducati experimenteert in een wereld die nog ontdekt moet worden, die van de elektrische sportmotoren.

 

Ducati MotoE

 

Claudio Domenicali - CEO Ducati

"De start van de productie van de Ducati MotoE is een historisch moment voor ons bedrijf, dat met dit project de technologieën van de toekomst voor de wereld van het motorrijden grondig bestudeert. Het is een belangrijk experimenteel gebied, waarin we investeren om knowhow op te bouwen, zodat we klaar zijn wanneer de batterijtechnologie de creatie van een opwindende elektrische wegmotor mogelijk moet maken met het gewicht, de prestaties en de actieradius die liefhebbers van een Ducati verwachten.

We beginnen daarom aan dit nieuwe avontuur met als doel de mensen en vaardigheden binnen het bedrijf te ontwikkelen om het karakter van een toekomstige elektrische wegmotor van Ducati vorm te geven. Het MotoE-project is een beslissende stap voor Ducati om bij te dragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot aan de productzijde, naast het onderzoek naar synthetische brandstoffen (eFuel) die de totale CO2-uitstoot van verbrandingsmotoren tot nul kunnen reduceren.

Milieuduurzaamheid is iets dat alle individuen en alle bedrijven als prioriteit moeten beschouwen om het delicate evenwicht van de planeet te bewaren. Ducati zet zich hier ook op industrieel niveau voor in en de bouw van de nieuwe Finitura e Delibera Estetica ruimte die geclassificeerd is als Nearly Zero Energy Building is slechts het laatste voorbeeld".

 

Ducati MotoE

 

Medio februari zullen alle motoren voor het kampioenschap klaar zijn. Tegelijkertijd zijn de cursussen voor de teamtechnici die hen moeten ondersteunen begonnen.

Na een jaar van ontwikkelingstesten waarbij Michele Pirro, Alex De Angelis en Chaz Davies om de beurt op het "V21L" prototype hebben gereden, komt het Ducati MotoE project dichter bij het moment waarop de motoren het circuit op gaan. De eerste test met de rijders en teams die zullen deelnemen aan het wereldkampioenschap van 2023 staat gepland voor 6, 7 en 8 maart in Jerez, gevolgd door nog drie testdagen op 3, 4 en 5 april op het circuit van Montmelò in Barcelona.

Het racedebuut vindt plaats tijdens de Grand Prix van Frankrijk op zaterdag 13 mei. De kalender van het 2023 MotoE-wereldkampioenschap is verdeeld over acht Grands Prix met twee races per weekend, beide op zaterdag.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen