Op zoek naar de beste motor telefoonhouder: Ram Mount, Quad Lock en SP Connect Onder de loep

Op zoek naar de beste motor telefoonhouder: Ram Mount, Quad Lock en SP Connect Onder de loep afbeelding

Motorrijders die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke telefoonhouder hebben tegenwoordig keuze te over. Drie populaire en veel verkochte opties die de aandacht trekken zijn de Ram Mount X-Grip, Quad Lock Out Front Mount en SP Connect Motor Bundle. Vandaag gaan we deze drie telefoonhouders eens nader bekijken.

Alvorens we overgaan tot het overzicht eerst een klein stukje historie. Hieruit blijkt namelijk dat slechts één van de merken is ontstaan uit de behoefte van een echte motorfanaat te weten SP Connect. Alleen dat zou al haast meetellen in een eventuele aanschaf toch?

De Historie van Ram Mount: Innovatieve Oplossingen voor Montagebehoeften

Ram Mount, opgericht in 1992, heeft zich gevestigd als een toonaangevende speler op het gebied van montagesystemen en accessoires. Het merk heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten en is opgericht met het doel om hoogwaardige en duurzame montagesystemen te bieden voor verschillende toepassingen, waaronder de bevestiging van elektronica op voertuigen zoals motoren.

De Historie van Quad Lock en de Evolutie van Telefoonhouders voor Motoren

De oorsprong van Quad Lock ligt in de behoefte van ene Chris Peters om een betere manier te vinden om zijn telefoon tijdens het sporten te bevestigen zonder concessies te doen aan veiligheid en gebruiksgemak.

De allereerste Quad Lock-telefoonhouder werd ontworpen met het oog op fietsers, maar al snel werd duidelijk dat het ontwerp en het bevestigingssysteem ook zeer geschikt waren voor motorrijders. Het bedrijf heeft sindsdien een aanzienlijke groei doorgemaakt en heeft zijn productlijn uitgebreid om aan de diverse behoeften van gebruikers te voldoen.

De Historie van SP Connect en Kwaliteit van Hun Motor Telefoonhouders

SP Connect zag het licht in 2017 en was een antwoord op de behoefte aan moderne, stijlvolle telefoonhouders voor motorrijders. Het bedrijf werd opgericht door Philipp Morawetz, een gepassioneerde motorliefhebber, die de beperkingen van bestaande telefoonhouders erkende en een betere oplossing wilde bieden. De focus lag op een eenvoudig, maar effectief bevestigingssysteem, waarbij stijl en functionaliteit samenkomen.

Ram Mount als telefoonhouder

De telefoonhouders van Ram Mount voor motoren staan bekend om hun robuuste constructie en veelzijdigheid. Het gebruik van hoogwaardige materialen, zoals marine-grade aluminium en duurzaam composiet, zorgt ervoor dat de houders bestand zijn tegen de uitdagingen van motorrijden, inclusief trillingen en diverse weersomstandigheden.

 

Ram Mount X-Grip telefoonhouder voor motoren

 

Wat de kwaliteit van Ram Mount onderscheidt, is het modulaire kogel-en-socket-systeem. Deze aanpak biedt gebruikers een ongeëvenaarde flexibiliteit bij het monteren van telefoons op motoren. Met verschillende lengtes van kogelarmen, houders voor specifieke telefoonmodellen en optionele accessoires, kunnen motorrijders de ideale configuratie creëren die past bij hun behoeften en de specifieke eigenschappen van hun motor.

Quad Lock Telefoonhouders voor Motoren

Quad Lock staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en functionaliteit. Het gepatenteerde Twist-Lock-mechanisme is een kenmerkend kenmerk van Quad Lock-telefoonhouders en staat garant voor een veilige, trillingsvrije bevestiging. De constructie van de houders is doorgaans stevig en duurzaam, wat essentieel is om de telefoon veilig en stabiel te houden, zelfs onder wisselende wegomstandigheden.

 

Quad Lock telefoonhouder voor jouw motorfiets

 

De telefoonhouders van Quad Lock zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de uitdagingen van motorrijden, zoals trillingen, wind en weersinvloeden. Het materiaalgebruik en de constructie zorgen ervoor dat de houders langdurige prestaties leveren, waardoor Quad Lock een vertrouwd merk is geworden onder motorrijders wereldwijd.

SP Connect Telefoonhouders

De kwaliteit van SP Connect-telefoonhouders staat hoog aangeschreven in de motorrijdersgemeenschap. De houders zijn vervaardigd uit duurzame materialen die bestand zijn tegen de uitdagingen van de weg. Het twist-lockmechanisme zorgt voor een stevige grip op de telefoon, zelfs bij trillingen en ongelijke wegen. Daarnaast zijn de houders ontworpen met oog voor detail en esthetiek, waardoor ze passen bij de moderne vormgeving van motoren.

 

SP Connect telefoonhouder voor motoren

 

Motor telefoonhouders nader in beeld

Voor ons vergelijk hebben we drie populaire modellen genomen te weten de Ram Mount X-Grip, De Quad Lock Out Front Mount en de SP Connect Moto Bundle.

1. Montagesysteem

  • Ram Mount X-Grip: Ram Mount staat bekend om zijn modulaire montagesysteem, en de X-Grip is geen uitzondering. Het systeem maakt gebruik van een veerbelaste X-Grip-houder die de telefoon stevig vasthoudt. De montageopties variëren van stuur tot spiegelbevestigingen.
  • Quad Lock Out Front Mount: Quad Lock maakt indruk met zijn eenvoudige en effectieve Twist-Lock-mechanisme. De Out Front Mount is ontworpen om aan het stuur te worden bevestigd en biedt een gestroomlijnde look met een veilige vergrendeling.
  • SP Connect Moto Bundle: SP Connect maakt gebruik van een eenvoudig, maar robuust montagesysteem. De Motor Bundle omvat een houder, stuurbevestiging en een weerbestendige cover, waardoor het een complete oplossing is voor motorrijders.

2. Stabiliteit

  • Ram Mount X-Grip: Dankzij de X-Grip-houder biedt Ram Mount een stevige grip op de telefoon. De veerbelaste armen houden het apparaat goed op zijn plaats, zelfs op ruig terrein.
  • Quad Lock Out Front Mount: Het Twist-Lock-mechanisme van Quad Lock staat garant voor stabiliteit. De vergrendeling is solide, wat trillingen minimaliseert en de telefoon stevig vasthoudt tijdens het rijden.
  • SP Connect Moto Bundle: SP Connect biedt goede stabiliteit, maar vermeldt moet worden dat er mogelijk een lichte speling ontstaat bij intensiever gebruik. Desondanks blijft het een betrouwbare optie voor dagelijks gebruik.

3. Compatibiliteit:

  • Ram Mount X-Grip: Ram Mount biedt een breed scala aan houders die geschikt zijn voor verschillende telefoonmodellen en maten. De X-Grip is verstelbaar en kan verschillende telefoonformaten aan.
  • Quad Lock Out Front Mount: Quad Lock is beschikbaar voor veel populaire telefoonmodellen en biedt specifieke houders die perfect passen bij de afmetingen van de telefoon. De compatibiliteit is echter specifieker dan bij de Ram Mount X-Grip.
  • SP Connect Moto Bundle: SP Connect biedt ook een verscheidenheid aan houders die geschikt zijn voor verschillende telefoonmodellen, maar de keuze kan iets beperkter zijn in vergelijking met de andere merken.

4. Prijs:

 

RAM Mount Snap-Link Tough- Claw

 

Quad Lock Motor Stuur stang mount en iPhone case Bundel

 

SP Connect Moto Bundle Pro mount en Universal plakclip5. Extra Functies:

  • Ram Mount X-Grip: Ram Mount staat bekend om zijn veelzijdigheid en modulaire systeem, waardoor gebruikers verschillende accessoires kunnen toevoegen, zoals bekerhouders, camera's en meer.
  • Quad Lock Out Front Mount: Quad Lock biedt een scala aan accessoires, waaronder een usb lader of vibratie demper of bijvoorbeeld een regenhoes en een armband, waardoor de telefoonhouder ook buiten het voertuig nuttig kan zijn.
  • SP Connect Moto Bundle: SP Connect heeft ook enkele handige accessoires, zoals een draagtas en een draadloze oplader (zelfs inclusief vibratie demper) die compatibel is met de houders.

Conclusie productvergelijk motor telefoonhouders

Elk van deze telefoonhouders heeft zijn sterke punten en is geschikt voor verschillende behoeften. De Ram Mount X-Grip blinkt uit in modulariteit, Quad Lock biedt eenvoud en stabiliteit, terwijl SP Connect met zijn Moto Bundle een complete oplossing biedt. Kies op basis van jouw specifieke vereisten en budget, en geniet van een veilige en handige manier om je telefoon op de motor te gebruiken.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen