Hoe zorg ik dat ik veel reacties krijg op mijn advertentie?

Hoe zorg ik dat ik veel reacties krijg op mijn advertentie? afbeelding

Hoe zorg ik dat ik veel reacties krijg op mijn advertentie?

Je wilt je motor online verkopen. Maar welk verkoopkanaal ga je kiezen? Er zijn zoveel keuzes. 
 
Wil je de maximale prijs eruit halen? Dan zul je voor particuliere verkoop moeten gaan. 
 
Wil je snel van je motor af? Dan kun je ook altijd kiezen voor verkoop aan een dealer. Als je tenminste accepteert dat je er minder voor gaat krijgen dan je voor ogen hebt. 
 
Dagelijks worden er honderd motoren online te koop gezet. En er zijn dagelijks nog meer andere motor verkopers actief in Nederland.
 
Dus als je denkt dat je je motor in no-time hebt verkocht nadat je vluchtig een advertentie hebt geplaatst, heb je het mis! 
 
Het is zaak om op te vallen. Met deze tips zorg je ervoor dat niemand, maar dan ook niemand, om jouw advertentie heen kan!

Tip 1: Maak weergaloze foto’s

maak goede foto's
Advertenties met fantastische foto’s presteren beter dan advertenties met foto’s die je snel hebt geschoten met je telefoon. Goede foto’s leveren simpelweg meer betrokkenheid op. Dit vertaalt zich in meer reacties, belletjes of emails.  
 
Mensen zijn visueel ingesteld. Mooie visuele content, zoals foto en video, worden beter onthouden. Een potentiële koper zal de tijd nemen om zich te oriënteren op het online aanbod en meerdere voertuigen te bekijken. Een volledige advertentie met sprekende foto’s zorgen ervoor dat ze een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw motor. 
 
Het toont ook aan dat je er tijd voor hebt genomen. Het laat een koper zien dat je om je motor geeft en dat je wilt dat je motor in goede handen terecht komt. Dit wekt vertrouwen.
 
Dus neem de tijd om zo goed mogelijke foto’s te maken en je zult zien dat dat je advertentie echt wat teweeg brengt bij potentiële kopers.

Tip 2: Schrijf een goede titel


Iets dat vaak over het hoofd wordt gezien: een goede titel. Vaak wordt deze snel geschreven om aan het verplichte vak te voldoen. Vervolgens wordt deze vlak voor het plaatsen van de advertentie niet meer aangepast. 
 
Geloof ons: steek hier tijd in! Zorg dat je een goede en uitgebreide titel schrijft. Denk goed na waar mensen naar kunnen zoeken wanneer ze op zoek zijn naar jouw motor. Probeer er daarom ook zoveel mogelijk potentiële zoekwoorden in mee te nemen.
 
Voorbeelden van een slechte titel:
  • Honda X11
  • Naked bike
  • Mooie Honda PC8 wit
Voorbeeld van een goede titel:
  • Honda VFR800 VFR 800 50th Anniversary Edition bj 1999 nieuwstaat
In bovenstaand voorbeeld zie je VFR800 en VFR 800 staan. Beide hetzelfde, maar je weet nooit hoe iemand anders zoekt. Met of zonder spatie. Op deze manier pak je beide mee. 
 
Ziet de motor er zo goed als nieuw uit? Vermeld dit. Maar vermeld het ook als er bijvoorbeeld kapschade is. Wees altijd eerlijk. Misschien is iemand wel op zoek naar een koopje en nemen ze kapschade voor lief. Door dit te vermelden zal een potentiële koper je motor kunnen vinden.

Tip 3: Geef een duidelijke en complete omschrijving


Het is belangrijk om open, eerlijk en volledig te zijn in je advertentie. In welke staat verkeert je motor? Wat voor rijder ben jij? Zitten er accessoires bij? Is er enige schade? 
 
Dit hoeft geen lange lap tekst op te leveren. Probeer het juist beknopt te houden. Wees dus kort en effectief, want niemand zit te wachten op 3 a4tjes aan tekst. In dat geval zullen ze je advertentie al snel overslaan. 
 
Probeer om alle belangrijke details in een paar zinnen bovenaan je advertentie te zetten. Plaats eventueel daaronder een lijst met opsommingen van opties of andere langdradige zaken. Deze informatie staat dan ook in de advertentie maar met de opsomming dwing je een potentiële koper niet om dit helemaal door te lezen.

Tip 4: Deel je advertentie op een goed moment op social media

deel je advertentie op social media
Probeer je advertentie te delen op een moment dat veel mensen tijd hebben om hun telefoon te gebruiken. Na etenstijd is bijvoorbeeld een goed moment. Dan hebben de meeste mensen hun werkdag achter de rug, hebben ze gegeten en is ‘t tijd om te ontspannen. Tijd voor randzaken; op de laptop of telefoon te zitten. 
 
Vlak voor het weekend is ook een goed moment. Advertenties die op vrijdagavond geplaatst worden krijgen over het algemeen meer views dan advertenties die op maandagochtend zijn geplaatst.

Tip 5: Stel een goede vraagprijs vast


Door van tevoren goed research te doen over de gemiddelde vraagprijzen van jouw model, kun je tot een zo goed mogelijke, realistische vraagprijs komen.
 
Je wilt natuurlijk een goede prijs voor je motor krijgen. Maar probeer een balans te vinden tussen een goede vraagprijs en marge voor jezelf. Met een onredelijk hoge vraagprijs schrik je potentiële kopers af, bestaat de kans dat je advertentie weggefilterd wordt (max. vraagprijs) of scrollen mensen er gewoon overheen.

Tip 6: Maak bieden mogelijk 


Kies na het plaatsen van je advertentie voor de mogelijkheid om te bieden. Wanneer je dit mogelijk maakt, zul je serieuze- en minder serieuze biedingen krijgen. Wij vinden dat de voordelen van serieuze biedingen ruimschoots opwegen tegen de vervelende onzinbiedingen. 
 
Mensen die een serieus bod hebben geplaatst, krijgen een melding wanneer iemand hun bod overtreft. Hierdoor zullen ze meer tijd in jouw advertentie investeren. Hoe meer tijd iemand in een koop steekt, des te groter de kans dat ze het product zullen kopen. Hanteer hierbij wel altijd een minimaal bod.

Tip 7: Wees bereikbaar!


Maak het voor een potentiële koper zo gemakkelijk mogelijk om jou te bereiken. Vermeld daarom je telefoonnummer, emailadres en maak het bij voorkeur ook mogelijk dat ze je via Whatsapp kunnen benaderen. 
 
Zorg ervoor dat wanneer iemand je mailt, belt of appt je zo snel mogelijk antwoord geeft. Jouw advertentie is er één uit honderden. Een potentiële koper heeft dus genoeg keuze.
 
Daarnaast kan je profiel beoordeelt worden op hoe snel en hoe vaak je reageert op reacties op je advertentie. Hoe hoger je score, des te eerder iemand moeite neemt om je een bericht te sturen.

Bonustip: Vraag om een recensie


Yes! Je hebt je motor verkocht. Dat ging snel! Het gesprek met de koper was leuk en jullie hebben beide een goed gevoel overgehouden aan de deal. Vraag in dat geval altijd om een recensie! 
 
Een profiel met veel positieve recensies kan potentiële kopers in de toekomst over de streep trekken om bij jou te kopen.

Zet jouw motor op pole-position op Motor2Go


Wil je je motor op een snelle en soepele manier verkopen? En alleen gericht aan een motorrijdend publiek? Voor de beste prijs? Kies dan voor Motor2Go.
 
Je motor verkopen. Je hebt het al via meerdere verkoopkanalen geprobeerd. Met alle frustraties die hierbij komen kijken. Tijd om jouw motor op pole position te zetten op Motor2Go.
 
Door je advertentie op ons platform te plaatsen:
  • Bereik je alleen een motorrijdend publiek
  • Zal de verkoop veiliger en soepeler dan ooit verlopen
  • Bespaar je op advertentiekosten, zo haal jij het meeste uit de verkoop van jouw motor
Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen