Hoe maak je de beste foto's van je motor?

Hoe maak je de beste foto's van je motor? afbeelding

Wanneer je je motor gaat verkopen, kunnen kleine dingen een groot verschil maken of je de motor wel of niet snel verkoopt. Eén van die dingen zijn mooie en duidelijke foto’s van je motor. Je advertentie is niet compleet zonder goede foto’s en we kennen allemaal het gezegde: beelden zeggen meer dan 1.000 woorden.

In de omschrijving van je advertentie kun je dan nog zó duidelijk vertellen in welke staat je motor verkeert en waar er eventueel schade zit. Maar met foto’s geef je dit nog veel beter weer. Je motor advertentie heeft simpelweg meer kans van slagen wanneer je geweldige foto’s hebt.Met goede foto’s maak je dus wel degelijk een verschil. Je advertentie zal er namelijk echt uitspringen.

Doe hier dus niet te luchtig over en steek wat meer tijd in het maken van de foto’s. En of je nou kiest om foto’s te maken met de nieuwste smartphone met een 108 megapixel camera of kiest voor een prijzige spiegelreflex, dat maakt niet uit. Fotografie is gelukkig voor iedereen toegankelijk.

Maar hoe zorg je nou voor mooie foto’s? Geen zorgen, Motor2Go helpt je het maximale uit je verkoop te halen. Daarom geven wij je de beste tips en tricks waarmee jij jouw motor op de beste manier op de gevoelige plaat kunt vastleggen. Laten we beginnen!

 

 

Wat heb je nodig voor goede foto’s?

  • Een (spiegelreflex)camera of mobiele telefoon
  • Een mooie dag met prettig licht buiten
  • Wat schoonmaakspullen om je motor te laten shinen

Oke, nu ben je klaar om foto’s te gaan maken. Met de volgende 6 tips zul jij de mooiste foto’s van jouw motor maken. Deze foto’s zorgen ervoor dat jouw advertentie de aandacht zal trekken trekken, waardoor je in no-time je motor zult verkopen!

1. Zorg dat je motor er op z’n best uitziet

Motorrijden is jullie hobby, jullie passie. Dus je motor zal er ongetwijfeld altijd goed uitzien. Maar zie dit moment als het maken van bruiloft foto’s. Tijdens het maken van trouwfoto’s wil je er toch ook op je best uitzien? Zorg er daarom voor dat je motor er perfect uitziet voor de foto’s. 

Let hierbij op de details. Maak bijvoorbeeld de velgen (en eventuele spaken) nog extra goed schoon en zorg dat het motorblok en alles eromheen er ook spic en span uitziet.

Glimt je motor als een keutel in de maneschijn? Dan is tijd om de eerste foto’s te maken.

Oog voor detail

Ben je voor zover tevreden met de foto’s die je hebt geschoten? Mooi! Dan is het nu tijd om detailfoto’s te maken. In geval van een tweedehands motor zijn de meeste kopers over het algemeen geïnteresseerd in de staat van je motor. Onze tip is dan ook: houd je niet in met foto’s die de staat van je motor zo duidelijk mogelijk weergeven.

Maak daarom duidelijke foto’s van belangrijke details. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bandenprofiel, ketting en tandwielen, remschijven, vorkpoten en de voetsteuntjes. Nogmaals: wees hier niet te zuinig in. Deze foto’s laten de staat van je motor het beste zien.

5. Schade aan de motor? Niets om je voor te schamen!

Heb je enige schade aan je motor? Wees dan eerlijk en vermeld dit te allen tijde in je advertentie. En onderbouw dit met foto’s. Dit wekt vertrouwen bij kopers, met eerlijkheid kom je immers het verst. 

Zijn je voetsteuntjes bijvoorbeeld beschadigd na een val? Sla dan bij stap 4, het maken van de detailfoto’s, niet de voetsteuntjes over en laat juist zien hoe de schade eruitziet. Al is het alleen al om eventuele discussies te voorkomen tijdens een bezichtiging. 

6. Zou ik deze motor kopen?

Nu je flink wat foto’s hebt geschoten, moet je jezelf afvragen: ben ik tevreden met deze foto’s? Is je antwoord hierop nee? Maak er dan nog een paar goede foto’s bij waar je wel tevreden over bent.

Ben je wel tevreden? Stel jezelf dan de volgende vraag: zou ik deze motor kopen wanneer ik deze in een advertentie zou zien? Is je antwoord hierop volmondig ja? Dan is het nu tijd om je foto’s te uploaden op Motor2Go. Dan doen wij de rest!

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen