Hero to Zero, de nieuwe trend

Hero to Zero, de nieuwe trend afbeelding

Normaal gesproken is van Hero naar Zero gaan geen stoer verhaal, maar voor elektrisch motorrijden ligt dat een tandje anders.

Hero MotoCorp gaat definitief samenwerken met Zero Motorcycles om hoogwaardige elektrische voertuigen (EV's) op de markt te brengen. Daar fiets je niet meer om heen.

De expertise van Zero in het ontwikkelen van krachtbronnen en elektrische motorfietsen wordt gekoppeld aan de schaal van productie, inkoop en marketing van Hero. 

Het Indiase Hero MotoCorp heeft overeenkomsten gesloten met Zero Motorcycles, een in Californië gevestigde fabrikant van hoogwaardige elektrische motorfietsen en aandrijflijnen. Beide bedrijven gaan samenwerken aan de ontwikkeling en productie van hoogwaardige elektrische motorfietsen. Het doel van de samenwerking is om de expertise van Zero in het ontwikkelen van aandrijflijnen en elektrische motorfietsen te combineren met de schaal van productie, sourcing en marketing van Hero MotoCorp.

Zeg nooit, nooit

Terwijl ik dit schrijf, bedenk ik me hoe ik in 1996 voor het eerst de advertenties voor de elektrische Vectrix voorbij zag komen. Gelukkig leek het niet echt op een motor! Ik zou er zeker niet op willen rijden en het geronk van de motor en het schakelen missen. Nee, elektrisch zou het voor mij nooit worden!

Dr. Pawan Munjal, voorzitter en CEO van Hero MotoCorp komt ons nu, 27 jaar later, vrolijk en overtuigd vertellen dat het partnerschap met Zero Motorcycles een belangrijke mijlpaal is in de reis naar het inluiden van een tijdperk van duurzame en schone technologie in de mobiliteitsindustrie. Met Zero aan hun zijde kunnen ze de overgang van elektrische mobiliteit op de wereldmarkt versnellen.

Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles, vult aan:

“We zijn verheugd dat Hero MotoCorp - 's werelds grootste motorfietsenmaker - onze partner is. Onze bedrijven zetten zich allebei in om de rijervaring te veranderen en opmerkelijke, innovatieve producten op de wereld te brengen. Met deze gedeelde passies kijken we uit naar het leveren van uitzonderlijke waarde, prestaties en plezier voor onze klanten.”

 

Zero elektrische motorfiets

 

Ontwikkelingen van dit formaat stop je niet meer

In september 2022 keurde het bestuur van Hero MotoCorp een aandeleninvestering van maximaal USD 60 miljoen in Zero Motorcycles goed. Ook heeft het bedrijf onder het opkomende mobiliteitsmerk VIDA al de eerste EV gelanceerd, de VIDA V1 scooter, en is het begonnen met de exploitatie van een openbare oplaadinfrastructuur in Bangalore, Delhi en Jaipur. Verder heeft het bedrijf in deze drie steden al bijna 300 oplaadpunten voor openbaar gebruik ingericht.

Ik weet zeker dat ik niet nog eens een kwart eeuw de tijd heb om aan het idee van elektrisch motorrijden te wennen. Ondertussen moet zelfs ik toegeven dat de ontwikkelingen innoverend en opwindend zijn!

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen