Goed nieuws voor motorrijders

Goed nieuws voor motorrijders afbeelding

Als motorrijder was je tot nu toe zelf de aangewezen partij om, na een schade of ongelukje, bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij aan te kloppen om je schade te verhalen.

Dat gedoe is verleden tijd! 

Vanaf nu nemen de verzekeraars het van je over en regelen zij het voor je!

Eerder was dit al het geval voor automobilisten en scooterrijders met een WA-verzekering, maar nu vallen ook motorrijders en camperbezitters onder deze regel. En dat is fantastisch nieuws! Vanaf nu handelt het team van je eigen verzekeraar de claim voor je af. Je eigen verzekeraar beoordeelt ook de aansprakelijkheid en dat werkt stukken makkelijker en meestal nog in je voordeel ook.

Door deze manier van directe schadeafhandeling is ook de wachttijd tussen claim en afhandeling met maar liefst 17 procent afgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het Verbond van Verzekeraars over meer dan 40.000 afgehandelde claims sinds juli 2021.

Het wordt nog beter! 

Vanaf november 2022 wordt deze methode ook toegepast voor scooter- en brommerrijders. En mogelijk wordt dit in de toekomst ook uitgebreid voor zzp'ers en kleine bedrijven. Dit is de laatste groep die nu nog voor hun claims achter de aansprakelijke tegenpartij aan moeten rennen.

Dus … deze zomer lekker onbezorgd, maar wel voorzichtig, de weg op!

 

Recent nieuws

Kawasaki promo...

Ook dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou kennis te laten maken...
Lezen

Waarom motor v...

Er zijn wat voordelen als je je motor aan een dealer verkoopt. Waarom dit gunstig kan...
Lezen

Jouw motor ver...

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het verkopen van je motor aan een particulie...
Lezen