Goed nieuws voor motorrijders

Goed nieuws voor motorrijders afbeelding

Als motorrijder was je tot nu toe zelf de aangewezen partij om, na een schade of ongelukje, bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij aan te kloppen om je schade te verhalen.

Dat gedoe is verleden tijd! 

Vanaf nu nemen de verzekeraars het van je over en regelen zij het voor je!

Eerder was dit al het geval voor automobilisten en scooterrijders met een WA-verzekering, maar nu vallen ook motorrijders en camperbezitters onder deze regel. En dat is fantastisch nieuws! Vanaf nu handelt het team van je eigen verzekeraar de claim voor je af. Je eigen verzekeraar beoordeelt ook de aansprakelijkheid en dat werkt stukken makkelijker en meestal nog in je voordeel ook.

Door deze manier van directe schadeafhandeling is ook de wachttijd tussen claim en afhandeling met maar liefst 17 procent afgenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het Verbond van Verzekeraars over meer dan 40.000 afgehandelde claims sinds juli 2021.

Het wordt nog beter! 

Vanaf november 2022 wordt deze methode ook toegepast voor scooter- en brommerrijders. En mogelijk wordt dit in de toekomst ook uitgebreid voor zzp'ers en kleine bedrijven. Dit is de laatste groep die nu nog voor hun claims achter de aansprakelijke tegenpartij aan moeten rennen.

Dus … deze zomer lekker onbezorgd, maar wel voorzichtig, de weg op!

 

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen