De onmisbare extra's: Top 5 must-have motor accessoires voor motorrijders

De onmisbare extra's: Top 5 must-have motor accessoires voor motorrijders afbeelding

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen, jas en broek. Het zijn de extra accessoires die het verschil maken tussen een goede rit en een geweldige rit. Van technologische snufjes tot praktische toevoegingen, hier zijn de top vijf must-have motor accessoires voor elke Nederlandse motorrijder:

1. Navigatiesysteem met Bluetooth-connectiviteit

Een navigatiesysteem is essentieel voor het plannen van je route, vooral als je nieuwe gebieden wilt verkennen. Maar waarom zou je jezelf beperken tot alleen visuele aanwijzingen? Kies voor een navigatiesysteem met Bluetooth-connectiviteit, zodat je onderweg ook instructies kunt horen. 

Enkele voorbeelden:

  • Garmin Zumo XT: Dit waterdichte navigatiesysteem is speciaal ontworpen voor motorrijders, met een groot touchscreen en handsfree bellen via Bluetooth.
  • TomTom Rider 550: Met lifetime kaartupdates en verkeersinformatie, plus Siri en Google Now-integratie voor spraakgestuurde navigatie.

Voordeel
Handsfree navigatie verbetert de veiligheid door je ogen op de weg te houden.

Nadeel
Het kan zijn dat je af en toe de batterij moet opladen, afhankelijk van het model en de batterijduur.

 

Navigatie motor accessoires

 

2. Tanktas 

Een tanktas is de perfecte plek om je belangrijke spullen binnen handbereik te houden tijdens het rijden. Kies je voor een model met magnetische bevestiging dan heb je het voordeel van een eenvoudige installatie en verwijdering. Uiteraard dien je hiervoor wel een metalen tank te hebben.

Enkele voorbeelden:

  • Oxford F1 Tanktas: Deze tas heeft een uitbreidbaar volume, zodat je voldoende ruimte hebt voor al je spullen. Het bevestigingssysteem met magneten zorgt voor een stevige grip op je tank.
  • SW-Motech EVO Tanktas: Het innovatieve Quick-Lock systeem van SW-Motech zorgt er voor dat met een eenvoudige handeling de tanktas muurvast kan worden gemonteerd op nagenoeg iedere motor. 

Voordeel
Biedt gemakkelijke toegang tot essentiële items zoals je portemonnee, telefoon en kaarten.

Nadeel
Met de magneet versie kan de lak van de tank beschadigen als er vuil tussen de magneten komt, regelmatige reiniging is dus belangrijk.

3. USB Oplader voor op het stuur

In een wereld die steeds meer afhankelijk is van technologie, is een USB-oplader een absolute must-have accessoire voor motorrijders. Houd je telefoon, navigatiesysteem en andere elektronische apparaten opgeladen, zelfs tijdens lange ritten.

Enkele voorbeelden:

  • Lampa USB Fix Trek 2 dubbele USB oplader: De Lampa USB Fix Trek maakt het gemakkelijk om tot twee aparaten tegelijk op te laden op de motor of andere voertuigen. Je maakt hem gemakkelijk vast op platte oppervlakken met de 3M sticker of meegeleverde schroeven. 
  • Lampa USB Fix Tube smartphone motorlader: De Fastcharge Motor USB-lader met smart-chip herkent het aangesloten apparaat en levert veilige en snelle laadbeurten.

Voordeel
Houdt je elektronica opgeladen en klaar voor gebruik, zelfs tijdens lange ritten.

Nadeel
Afhankelijk van je motorfiets kan het zijn dat je een adapter nodig hebt om de oplader aan te sluiten op de accu.

4. Tankpad voor bescherming tegen krassen

Niets bederft het uiterlijk van je motor sneller dan lelijke krassen op de tank. Bescherm je lak met een duurzame tankpad dat niet alleen functioneel is, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je motorfiets.

Enkele voorbeelden:

  • R&G Racing Tankpad: Gemaakt van hoogwaardig materiaal dat bestand is tegen krassen en slijtage, verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen.
  • Puig Zelfklevend Tankpad: Een eenvoudig aan te brengen tankpad met een transparant ontwerp dat naadloos opgaat in de lak van je motorfiets.

Voordeel
Beschermt de lak van je tank tegen krassen door de ritssluiting van je jas, gespen van je tanktas en andere potentiële schadeveroorzakers.

Nadeel
Het kan lastig zijn om het tankpad perfect recht en op de juiste plek aan te brengen, dus neem de tijd bij de installatie.

 

Motor Accessoires

 

5. Bluetooth Communicatiesysteem voor intercom en muziek

Samen rijden is leuker met een Bluetooth communicatiesysteem dat het mogelijk maakt om draadloos te communiceren met je passagier of andere motorrijders. Luister naar muziek, deel route-instructies en houd contact, zelfs als je onderweg bent.

Enkele voorbeelden:

  • Sena 20S Evo: Met geavanceerde ruisonderdrukkingstechnologie en een bereik van maximaal 2 kilometer, ideaal voor groepsritten en communicatie met passagiers.
  • Cardo Packtalk Bold: Voorzien van spraakgestuurde bediening en mesh-netwerktechnologie voor een naadloze communicatie tussen meerdere rijders, zelfs in grote groepen.

Voordeel
Verbetert de veiligheid en het plezier van groepsritten door gemakkelijke communicatie tussen motorrijders mogelijk te maken.

Nadeel
De installatie kan wat tijd en moeite kosten, vooral als je het systeem in een integraalhelm moet monteren.

Met deze top vijf motor accessoires ben je goed uitgerust voor elke motorrit, of je nu een korte trip door Nederland maakt of een avontuurlijke tour door Europa plant. Investeer in de juiste uitrusting en geniet van elke kilometer op de weg. Veel rijplezier!

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

Je Motor Verko...

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke manier om je motor te verkopen? Dan is Moto...
Lezen