Dag Van De Motorrijder

Dag Van De Motorrijder afbeelding

Hoe sensationeel motorrijden is, wordt onderstreept doordat we een heuse eigen dag hebben! 

De Dag van de Motorrijder wordt dit jaar op zondag 2 april gehouden. Yep, aankomende zondag!

En mocht je nou net dié dag niet kunnen, geen nood. Een korte speurtocht op het internet leverde mij niet minder dan vier verschillende “Dagen van de Motorrijder” op.

De officiële en wereldwijd erkende datum is 21 juni. Die dag is bewust gekozen omdat het de langste dag van het jaar is. In 2015 werd de dag voor het eerst uitgeroepen om de passie en het plezier van het motorrijden een eigen dag te geven en de unieke gemeenschap en cultuur van motorrijders over de hele wereld eens lekker in het zonnetje te zetten.

Een paar dagen extra

In Nederland heeft de KNMV daar blijkbaar over nagedacht. Het motorseizoen begint voor de meesten al vier maanden eerder en in juni zijn er al velen, al dan niet met de motor op pad. De KNMV Dag van de Motorrijder wordt dit jaar voor de tweede maal georganiseerd en valt dit jaar dus op zondag 2 april. Voor de KNMV staat de dag in het teken van gezelligheid, de lente en het begin van het nieuwe seizoen.

Ook België heeft een eigen dag uitgeroepen die dit jaar precies vandaag, terwijl ik deze blog aan het schrijven ben, op zondag 26 maart gehouden werd. In België maken ze er meer dan een gezellig dagje van. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) pakt hun Dag van de Motorrijder aan om je motor op veiligheid te inspecteren en alle weggebruikers erop te attenderen dat de komende maanden er weer volop motorrijders van de wegen gebruik zullen maken. Ook is er op alle 19 verzamelpunten ook een behendigheidsparcours ingericht en worden er aanvullende theoriecursussen gegeven. Prima initiatief, lijkt mij.

 

Dag van de motorrijder

 

Een passie, een levensstijl

Motorrijders zijn gepassioneerd en zien motorrijden als een levensstijl en een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en stress van het leven. Het is daarom belangrijk om weer eens te beseffen wat het betekent om deel uit te maken van onze wereldwijde gemeenschap!

Op 21 juni, de Dag van de Motorrijder, vinden er over de hele wereld evenementen en bijeenkomsten plaats. Mensen komen samen om te rijden, te socializen en de unieke gezelligheid en het gevoel van samenhorigheid te voelen dat motorrijden met zich meebrengt. Dit varieert van lokale bijeenkomsten en ritten tot grote evenementen met duizenden deelnemers.

Naast het beleven van de motorrijdersgemeenschap en -cultuur, is de dag van de motorrijder ook een gelegenheid om de veiligheid en verantwoordelijkheid van het motorrijden te benadrukken. 

De dag van de motorrijder is een topgelegenheid om je passie voor het motorrijden en de cultuur van motorrijders te vieren. 

Recent nieuws

Ride To Work D...

De "Ride to Work Day" is een internationaal evenement dat jaarlijks, op de derde maandag i...
Lezen

Kawasaki promo...

Ook dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou kennis te laten maken...
Lezen

Waarom motor v...

Er zijn wat voordelen als je je motor aan een dealer verkoopt. Waarom dit gunstig kan...
Lezen