Chopper kopen - Een expressieve vorm van motorrijden

Chopper kopen - Een expressieve vorm van motorrijden afbeelding

Een chopper kópen, meen je dat nou?

Een van de meest expressieve vormen die je aan jouw persoonlijkheid als motorrijder kunt geven is door van gechopte onderdelen je eigen motor te bouwen. 

Chopper rijden is een statement maken

Natuurlijk wel binnen de grenzen van wet en veiligheid, zijn er legio mogelijkheden om je motor een heel eigen karakter te geven. Het frame van een chopper houdt alvast rekening met jouw extravagante wensen, de hoek van de voorvork ten opzichte van het frame is groter waardoor het frame vanaf het balhoofd een steilere hoek naar beneden maakt. Ook is het frame langer dan van andere motortypes. Deze aspecten geven je als ‘customizer’ behoorlijk wat vrijheid om eens lekker uit te pakken.

 

CHopper kopen

Designer of customizer

We hebben nou eenmaal niet allemaal de skills van Arlen Ness. Als we de ontwerpen van Ness, Cliff Vaughs en Ben Hardy bekijken kunnen we niet anders dan vaststellen dat zij tijdloze machines in, of beter gezegd aan, elkaar hebben gezet. Deze pioniers zijn er werkelijk in geslaagd om van een motor een piece-of-art te maken dat evenals het werk van de grote meesters nooit uit de tijd raakt.

Comfort

Een echte rauwe chopper is een hardtail, dat klinkt professioneler dan ‘geen achtervering’, maar dat is precies wat het is. Kan het nog rauwer? Euh, jazeker! Ook het ontbreken van een verende voorvork is een dappere manier om je rauwheid gestalte te geven. In “The Chopper Builders Handbook” vind je alle tech-specs waarmee je de liever niet uiterste, limieten van jouw ontwerp kan berekenen. In hetzelfde boekwerk vind je onder andere ook nog een paar handige trucjes om alsnog de nodige stabiliteit in je fiets te krijgen. Dat het rijden zonder vering nou niet echt comfortabel is, hoef ik je vermoedelijk niet uit te leggen. Dat ook de wegligging minder is dan die van een kinderfiets met zijwielen is misschien wel nieuws voor je.

 

Chopper kopen - en beginnen met personaliseren

Een chopper kopen? Ingenieus!

Dat je niet zelf allerhande berekeningen en ontwerpen aan je keukentafel hebt zitten uitwerken zal niemand je kwalijk nemen wanneer je de straat in komt ronken op een glimmende chopper. Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om een degelijke comfortabel geveerde fabriekschopper zelf verder te customizen. Bedenk dan wel vooraf wat je wilt, neem een thema dat representatief is voor jouw stijl. Je zult versteld staan van alle gadgets en accessoires die je, specifiek voor jouw fiets én stijl, kunt vinden. Een chopper kopen en zelf verder opbouwen is helemaal zo gek nog niet! Houd voor mijn en jouw gemoedsrust er alsjeblieft wel rekening mee dat je met je chopper een statement wilt maken en je niet de kerstboom van je oma aan het optuigen bent.

Recent nieuws

RAM Mounts: vo...

Nieuwe motor gekocht? Of een nieuwe telefoon? Dan ben je vast op zoek naar een nieuwe tele...
Lezen

Ride On: De to...

Als motorrijder weet je dat een goede routeplanning en navigatie cruciaal zijn voor een ge...
Lezen

De onmisbare e...

Als motorrijder weet je dat de juiste uitrusting meer is dan alleen een helm, handschoenen...
Lezen