Aprilia Tuono kopen

Aprilia TUONO 1000 R

Aprilia TUONO 1000 R

€ 5.250
Aprilia TUONO 1000 / 2006 / 44133km
’s-Gravenzande

Het verhaal van de Aprilia Tuono begint met de geboorte van een racemonster op twee wielen: de Aprilia RSV Mille. Deze supersportmotor had alles wat je van een circuitbeest verwacht: een krachtige motor, scherpe ophanging en een agressief uiterlijk. Maar de mensen bij Aprilia hadden een wilde visie. Ze wilden die brute kracht en prestaties op de openbare weg brengen, zonder alle kuipdelen en toeters en bellen van een racemotor.


En zo werd de Aprilia Tuono geboren. In 2002 maakten ze hun droom werkelijkheid en ontdeden ze de RSV Mille van zijn kuipdelen, waardoor de Tuono ontstond. Het was als een ongetemde leeuw, klaar om de openbare wegen te veroveren. Met een krachtige V-twin motor en een minimalistisch design, werd de Tuono een icoon in de wereld van naked bikes. Het was pure, onversneden adrenaline op twee wielen, en het veranderde voor altijd de manier waarop we naar motorfietsen kijken. Vandaag de dag is de Aprilia Tuono nog steeds een symbool van snelheid, prestaties en Italiaanse passie op de weg.

De Aprilia Tuono Occasions: Een Koninklijke Strijd voor Dominantie op Twee Wielen

De Aprilia Tuono! De naam klinkt als muziek in de oren van elke motorliefhebber. Het is als een symfonie van snelheid, kracht en Italiaanse passie. De Aprilia Tuono is geen gewone motorfiets; het is een machine die bedoeld is om harten sneller te laten kloppen, adrenaline te laten stromen en glimlachen op de gezichten van de gelukkige rijders te toveren. Vergezel ons op een opwindende reis door de wereld van de Aprilia Tuono, samen verkennen we de verschillende uitvoeringen die deze motorfiets zo uniek en geliefd maken.


Ook een tweedehands Aprilia Tuono heeft zijn wortels in de RSV Mille, een racemotor die triomfen vierde op het circuit. Toen de slimme geesten bij Aprilia besloten om die geweldige racemotor om te toveren tot een naked bike, was de Tuono geboren. Het idee was simpel maar geniaal: behoud de kracht en prestaties van een superbike, maar strippen van de kuip en overtollige franje, zodat de motor de weg op kon als een woeste straatvechter.


De geboorte van een legende


In 2002 zag de allereerste Aprilia Tuono het levenslicht. Met zijn krachtige V-twin motor, die 98 pk produceerde, was de Tuono meteen een hit. Het was als een ongetemde hengst, klaar om op elk moment te galopperen. De motorfiets leverde indrukwekkende prestaties, maar behield toch een zekere mate van comfort voor dagelijks gebruik. Het was een motorfiets die je kon uitdagen en inspireren, of je nu op een bochtige weg of een drukke stadsweg reed.


Sinds die tijd heeft de Aprilia Tuono verschillende evoluties doorgemaakt, waarbij de motor, het chassis en de elektronica steeds verder zijn verfijnd. Laten we eens kijken naar de verschillende uitvoeringen van de Aprilia Tuono, te beginnen met de 1000cc-versies.


De 1000cc-versies


1. Aprilia Tuono 1000 R


De Aprilia Tuono 1000 R was een van de vroegste versies van de Tuono en wordt vaak beschouwd als een van de meest iconische. Met een 998cc V-twin motor, leverde deze motorfiets ongeveer 126 pk en 101 Nm koppel. Het was een beest op twee wielen, klaar om de weg op te vreten.


De Tuono 1000 R was een motorfiets die de ware essentie van motorrijden omarmde. Het had een minimalistisch design met zijn blootgestelde frame en onbeschaamde agressie. Het was een motorfiets die je uitnodigde om harder te rijden, sneller te gaan en diepere bochten te nemen. Het was puur motorrijden, zonder afleiding.


2. Aprilia Tuono 1000 R Factory


De Tuono 1000 R Factory was de sportievere broer van de Tuono 1000 R. Met dezelfde V-twin motor, bood deze versie echter enkele extra's die het tot een echte winnaar maakten. Het Factory-model was uitgerust met Öhlins-veringselementen, Brembo-remklauwen en lichtgewicht wielen, wat zorgde voor een superieure handling en remprestaties.


De Factory was de keuze voor rijders die het uiterste verlangden. Het was een machine die geschikt was voor het circuit, maar ook comfortabel genoeg voor dagelijkse ritten. Het had de precisie van een scalpel en de kracht van een stier. Het was een motorfiets waarmee je kon spelen en heersen, of je nu op een bochtig circuit of een lege snelweg was.


De 1100cc-versies


Naarmate de tijd vorderde, besloot Aprilia om de motorfiets naar een hoger niveau te tillen en een nieuwe krachtbron te introduceren - de 1100cc V4-motor. Dit was het begin van de 1100cc-versies van de Tuono, die een nog krachtiger en verfijnder pakket boden wat een Aprilia Tuono kopen nog aantrekkelijkere maakte.


1. Aprilia Tuono V4 1100 RR


De Aprilia Tuono V4 1100 RR is de opvolger van de 1000cc-versies en wordt aangedreven door een 1.077cc V4-motor. Deze motor levert ongeveer 175 pk en 121 Nm koppel, waardoor de Tuono een echte snelheidsduivel is. Het is als een racepaard dat klaar staat om de renbaan op te stormen, en het geluid dat uit de uitlaat komt, is een symfonie van pure kracht.


De V4 1100 RR behoudt de spirit en het karakter van de vroege Tuono-modellen, maar met een modern tintje. Het beschikt over geavanceerde elektronische rijhulpmiddelen, waaronder tractiecontrole, quickshifter en rijmodi, die de rit nog meer naar een hoger niveau tillen. Het is een motorfiets die je uitdaagt en beloont, ongeacht je vaardigheidsniveau.


2. Aprilia Tuono V4 1100 Factory


De Aprilia Tuono V4 1100 Factory is de ultieme uitdrukking van prestaties en stijl. Met dezelfde 1.077cc V4-motor als de RR, levert de Factory ongeveer 175 pk en 121 Nm koppel, waardoor hij ongelooflijke prestaties biedt. Maar wat de Factory onderscheidt, is het gebruik van hoogwaardige componenten en materialen.


Het Öhlins-veringspakket zorgt voor optimale prestaties en instelbaarheid, terwijl de Brembo-remmen de ultieme stopkracht bieden. Het frame is gemaakt van geanodiseerd aluminium en het voorspatbord is van carbonfiber, wat de motorfiets niet alleen lichter maakt, maar ook een premium uitstraling geeft.


De Factory is ontworpen voor degenen die alleen genoegen nemen met het beste van het beste. Het is een machine die de grenzen van prestaties en stijl opzoekt, en die elke rit verandert in een onvergetelijk avontuur.


3. Aprilia Tuono V4 1100 RR Misano


De Aprilia Tuono V4 1100 RR Misano is een speciale editie die is ontworpen om eer te betuigen aan het beroemde Misano World Circuit, waar Aprilia talloze overwinningen heeft behaald. Deze motorfiets heeft een opvallend rood-wit kleurenschema dat doet denken aan de racegeschiedenis van Aprilia.


De prestaties van de Misano-editie zijn vergelijkbaar met die van de standaard RR, maar het opvallende uiterlijk maakt het tot een gewilde keuze voor degenen die willen opvallen en een statement willen maken.


De Aprilia Tuono-familie heeft iets speciaals voor elke rijder, of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint met motorrijden. Het is een motorfiets die je uitdaagt en beloont, die je het gevoel geeft dat je de koning van de weg bent, de heerser van het asfalt.


Of je nu een gebruikte Aprilia Tuono of nieuwe Aprilia Tuonio kopen wilt, ze zullen je beide een gevoel van vrijheid, opwinding en avontuur bieden. Het is het geluid van de brullende motor, de sensatie van het nemen van bochten met precisie en snelheid, en het gevoel van controle dat je in elke vezel van je lichaam voelt.


Of je nu kiest voor de Tuono 1000 R, de Tuono 1000 R Factory, de Tuono V4 1100 RR, of de Tuono V4 1100 Factory, je kiest voor een motorfiets die je hart sneller doet kloppen, die je adrenaline laat stromen en die je glimlachen op je gezicht tovert. Het is een motorfiets die de wereld voor je opent en je uitnodigt voor avontuur. Het is een motorfiets die je de ultieme vrijheid op twee wielen biedt.


Dus waar wacht je nog op? Het avontuur wacht op je, en de Aprilia Tuono is de perfecte metgezel. Stap op, draai het gas open en laat de Aprilia Tuono je meenemen op een koninklijke strijd voor dominantie op twee wielen. Het is tijd om de wereld te veroveren en de rit van je leven te ervaren.